Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi už vůbec nabít telefon

Od: nnnnnn odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mobil se mi nabíjí normálně a třeba jednou za 2 měsíce se mi stane, že se mobil přestane nabíjet na třeba 2 dny a pak se zase nabíjet začne. Vždy zkouším všechny nabíječky co máme a všechny mi ukazují že se telefon nabíjí ale přibyde vždy 1% za hodinu. Ostatním členům rodiny ty nabíječky normálně nabíjí. V zásuvkách problém také není a četla jsem že si musím smazat pár aplikací abych nemělamplné úložiště což dělám ale nikdy to nepomůže. Už jsem dávala mobil známému který je dokáže spravit a úplně v pohodě mi ho u něj doma nabil a řek mi že s ním nic nemám. Konektor jsem také zkoušela čistit a stáhla jsem si aplikaci která ukazuje kolik energie můj mobil při nabíjení spotřebovává abych vypla nějaké funkce atd a taky ukazuje kolik energie se do mobilu dostává nabíjením. Ukazuje to že se nabíjí tak jak má ale procenta nepřibývají.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nepíšete nic o resetu...nepomohl? A jak dlouho funguje na nabití - nenabití? Když ho nabijete alespoň 2-3hodiny...

hodnocení

0x
Sama píšete, že u známého se nabil. Začal bych koupí nového neošlapaného USB kablíku.
doplněno 18.01.24 21:36:

My nevíme, kolik je x a jestli je mezi nimi nějaká "neošoupaná". Jak už je na tom konektor v mobilu blbě, v kombinaci s opotřebovaným konektorem nabíječky zlobí, zatímco s novým ještě pár měsíců bývá OK.

Podobně se také chová konektor mobilu, který má studeňák k tišťáku, Takový mobil pak nebíjí pouze když n aněj působí/nepůsobí síla tím správným směrem.

V těchto situacích pro identifikaci problému dobře poslouží "USB doktor", na kterém je ihned vidět, jaký proud do mobilu aktuálně teče a jak reaguje na zavrtění konektorem.

heureka.cz/...

Nejde mi už vůbec nabít telefon

Ale použila x- nabíječek (tedy asi s různými kabely, doufám) a stane se to jednou za dva měsíce...že nejdou % nabíjení...tak proto ten dotaz, zda nabije nebo NE

bery*
Tohle na Aliexpresu stojí kolem 80 korun s dopravou. A je to výbornej pomocník.

riva
hodnocení

0x

Dost častá závada. Jak ve vyběhaném konektoru, který se denně používá, tak u některých mobilů i známá závada nabíjecího obvodu na motherboardu.

Dle typu mobilu lze zkusit vyměnit napájecí board (jde to bez pájení), vypadá nějak takto: aliexpress.com/...

konektor
hodnocení

0x

Kdysi se mi stalo to stejné, příčinou byly nepatrně zoxidované kontakty v USB portu. Pomohla trocha trocha líhu na upravéné vatové tyčince. Pokud je telefon už starý, tak to může být způsobeno vychozeným USB portem. Na to by pomohla výměna nabíjecí desky, pokud to není iPhone, tak to zvládne každý, trochu šikovnější uživatel (sám jsem to nedávno dělal). Začal bych ale nákupem nové nabíječky (adaptér + USB kabel), jestli to není jen tím. Stačila by klidně ta nejlevnější 5W, jen aby se zjistilo, jestli to nezpůsobuje samotná nabíječka. To už se mi taky stalo, že nabíječka (adaptér) někdy fungovala naprosto normálně a někdy vůbec. To zase způsobovaly vadné kondenzátory, ty bych ale neměnil (teda pokud nejsi elektrikář, nebo pokud se nechceš zabít elektrickým proudem). Pokud by nepomohla ani jedna ze zmíněných věcí, tak je vadná pravděpodobně základní deska, to už bych ale nechal na servisu. Pokud nemáš, tak si hlavně nezapomeň pro jistotu zálohovat data!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]