Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tvoří se mi loužička pod lednicí

Od: petu odpovědí: 14 změna:

Zdravíčko,

dnes se mi začala pod lednicí u levé přední nožky tvořit maličká loužička. Když ji utřu, za pár desítek minut je zpět. Do lednice jsem se dívala a nikde nic neteče, mrazák je nahoře, z něj také nic nekape. Přístroj je kupován před cca třemi lety a dle mého funguje normálně. Nevíte, čím by to mohlo být? Nemůže být na vině například kondenzace? Děkuji.

Peťu

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaa
hodnocení

5x

To párátko bych tam nestrkal - ani špejli. Když se Ti ulomí máš velkej problém ho pak vyndat. Hrozí ještě větší problém ucpání odtoku. Lepší je lankový vodič a na konci ho ohnout o 180 stupňů. Lépe tam leze a nehrozí propíchnutí trubičky.

petu
hodnocení

Párátkem jsem to lehce prošťouchla, ale nakonec jsem vzala ohebný drátek s izolací, teď vše funguje, jak má. Alespoň na první dobrou tedy. Přes noc se žádná loužička nevytvořila, předtím jsem ji tam měla po hodině od utření.

aaa

Pochvala. *palec2* šikovná.

petu
hodnocení

Děkuji, budu se červenat. :-D alespoň už pro příště vím, co dělat, kdyby něco. Budu se ale snažit tomu předejít. Doteď jsem ale nevěděla, že něco takového vůbec v lednici je.

rijek
hodnocení

3x
Ucpaný zadní kanálek? Přečíst si návod? Prošťouchnout dírku zanesenou plísní?
petu
hodnocení

Ano, našla jsem v zadu kanálek, který byl plný vody. Po vytření vody jsem našla pohmatem i kanálek a ten jsem proštouchala párátkem.

Pokud je kanálek sloužící k samoodmražování lednice plný vody, bývá ucpán odtokový otvor nebo hadička odvádějící vodu (nejčastěji do nádoby nad kompresorem).

hodnocení

3x

Potrebujete ten kanálik prečisť celý niejakým tenkým drôtom čo tam vôjde. Potom tá voda bude kvápkať do nádobky nad kompresorom a odparovať sa teplom z kompresora.

petu
Díky moc všem rádcům. Pod lednicí už není ani kapka vody. Vaše rady fungovaly. Ještě jednou díky.

hodnocení

0x
Myslím si, že nebude fungovat odpar. Vlhkost po stěnách uvnitř lednice stéká dolu a otvorem do nádoby a tam se odpařuje a pokud tohle nefunguje, tak nádoba přeteče.
petu
hodnocení

Našla jsem ve spodní vnitřní části lednice takový jakoby kanálek, a ten byl plný vody. Myslíte tohle?

hodnocení

0x

Loužička? Pani Petu, máte psa? ;)

aaa

Lépe číst, byl ucpaný odtokový kanálek.

:) nemáte zmysel pre srandu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]