Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který foták je lepší a proč?

Od: stepi* odpovědí: 5 změna:

Který fotoaparát je lepší? Chci si pořídit fotoapárt, ale nevím, který si s ztěchto 2 vybrat:(
Digitální fotoaparát Fuji FinePix S1800
a nebo
Olympus SP-600UZ /...

Děkuji za odpověd

Petr

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Musíš si ujasnit, na co budeš přístroj používat především a jestli různé funkce vůbec využiješ nebo budou dostatečné. Zkus se kouknout na porovnání : megapixel.cz/...

hodnocení

2x

platí to, co píše kolega slon...

pár postřehů - Finepix má trochu větší zoom, lepší světelnost, lepší blesk, lepší závěrku, menší váhu a rozměry, větší displej LCD, točí lepší video, záleží na tom, co od něj očekáváte. I ten Olympus je dobrý...
přečíst pár informací můžete např. na:

azfoto.cz/...
azfoto.cz/...

je to na delší debatu a vysvětlování...

doplněno 06.07.10 05:43:

jabraka má pravdu... já jsem zase zatížený na Canony...

Každý výrobce foťáku do nového nacpe něco lepšího, než má ten druhý, je to kšeft... Po čase skoro všichni mají v těch foťácích něco podobného, a zase někdo přijde s něčím novým, převratnějším, lepším a kolotoč předhánění pokračuje.

I ty dva fotoaparáty, které vzpomenul tazatel jsou dobré, ale je plno jiných ještě lepších. Dají se porovnávat parametry papírové, dají se porovnávat výsledky, teda kvalita fotografií, které z toho vylezly. Dá se porovnat dizajn, obsluha... vlastně všechno. Záleží samozřejmě na subjektivních pocitech.

Je to jak s manželkou... je plno mladších, hezčích, šikovnějších, a dalších, ale ta moje je stejně nejlepší!

jabraka*
hodnocení

2x

Je to asi záležitost každého fotografa,jaké firmě dá přednost.Já jsem olympusák,měl jsem vždy pouze Olympus.(Kromě dřívější doby).Takže bych dal přednost Jemu.

JABRAKA

stepi*
hodnocení

Já spíše taky tíhnu k Olympusu - údajně mají lepší ty čočky či něco takového než Fujifulm:), ale zase tam je lepší Zoom.

Tak vůbec nevím, co si mám vybrat:)

Hezký den

Petr

Ten Fuji má 18 x, Olymp 15 x zoom, to není takový rozdíl a stejně těch 18 x , teda konec teleobjektivu tak často nepoužijete, ani foto z ruky neudržíte ostré. Pro začátečníka je dobrý i ten Olymp, má dokoncei nápovědu zabudovanou, fotí sám, budete spokojený asi i s ním.

megapixel.cz/...

doplněno 06.07.10 15:36:

přečtěte si komentáře, zvláště pak č. 18 a 19, a najděte si to samé u SP 600...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]