Nejste přihlášen/a.
Který fotoaparát je lepší? Chci si pořídit fotoapárt, ale nevím, který si s ztěchto 2 vybrat
Digitální fotoaparát Fuji FinePix S1800
a nebo
Olympus SP-600UZ /...
Děkuji za odpověd
Petr
Musíš si ujasnit, na co budeš přístroj používat především a jestli různé funkce vůbec využiješ nebo budou dostatečné. Zkus se kouknout na porovnání : megapixel.cz/...
platí to, co píše kolega slon...
pár postřehů - Finepix má trochu větší zoom, lepší světelnost, lepší blesk, lepší závěrku, menší váhu a rozměry, větší displej LCD, točí lepší video, záleží na tom, co od něj očekáváte. I ten Olympus je dobrý...
přečíst pár informací můžete např. na:
je to na delší debatu a vysvětlování...
doplněno 06.07.10 05:43:jabraka má pravdu... já jsem zase zatížený na Canony...
Každý výrobce foťáku do nového nacpe něco lepšího, než má ten druhý, je to kšeft... Po čase skoro všichni mají v těch foťácích něco podobného, a zase někdo přijde s něčím novým, převratnějším, lepším a kolotoč předhánění pokračuje.
I ty dva fotoaparáty, které vzpomenul tazatel jsou dobré, ale je plno jiných ještě lepších. Dají se porovnávat parametry papírové, dají se porovnávat výsledky, teda kvalita fotografií, které z toho vylezly. Dá se porovnat dizajn, obsluha... vlastně všechno. Záleží samozřejmě na subjektivních pocitech.
Je to jak s manželkou... je plno mladších, hezčích, šikovnějších, a dalších, ale ta moje je stejně nejlepší!
Je to asi záležitost každého fotografa,jaké firmě dá přednost.Já jsem olympusák,měl jsem vždy pouze Olympus.(Kromě dřívější doby).Takže bych dal přednost Jemu.
JABRAKA
Já spíše taky tíhnu k Olympusu - údajně mají lepší ty čočky či něco takového než Fujifulm, ale zase tam je lepší Zoom.
Tak vůbec nevím, co si mám vybrat
Hezký den
Petr
Ten Fuji má 18 x, Olymp 15 x zoom, to není takový rozdíl a stejně těch 18 x , teda konec teleobjektivu tak často nepoužijete, ani foto z ruky neudržíte ostré. Pro začátečníka je dobrý i ten Olymp, má dokoncei nápovědu zabudovanou, fotí sám, budete spokojený asi i s ním.
doplněno 06.07.10 15:36:přečtěte si komentáře, zvláště pak č. 18 a 19, a najděte si to samé u SP 600...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.