Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průměr kabelu

Od: elektron odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

vybírám banánky (2mm) - píšou: Průměr kabelu max. 0.5mm. Myslí se tím průměr lanka?

tme.eu/...

zdiřky (2mm) - píšou: Průměr kabelu max. 0.5mm

tme.eu/...

ale spíš bych bral tyto:

tme.eu/...

schéma: tme.eu/...

píšou: Průměr kabelu max. 2mm

Průřez vodiče 0.5mm2

a kablíky na měření.

U kablíků se píše:

Vnější průměr vodiče: 2.5mm

Konstrukce kabelu: 1x1mm2

tme.eu/...

Takže bude mi to všechno sedět? Jestli jsem to správně pochopil, tak vše má 2.5mm vnější průměr a lanko jádro je 0,5 mm. OK?

Ještě hledám ten kablík jako dvojlinku neboli dva izolované vodiče vedle sebe ale ne v jedné izolaci, víte co myslím... Tedy kable na měření.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x
Pokud to chces ve dvojité izolaci kup si silovou dvoulinku 1mm2 a neni co resit. Jinak si myslim ze si děláš srandu.

hodnocení

1x

Zbytečně zmatený dotaz. Vodiče však se nerozlišují průměrem, ale průřezem. Určují se pak podle proudového zatížení.

hodnocení

0x

tohle? Kelvinovi nebo obyč?

tme.eu/...

tme.eu/...

elektron
hodnocení

nevím co je kelvinuv kabel ani chatGPT to neví ale podle obrázku ne, tam je svorka. Já potřebuju kabel na prodloužení, proto jsem zprvu hledal obyčejné lanko ale s flexibilní izolací, ne ta pro montáž.

kablík bílý 0,5mm/...

Tam je to označené jako LgYc,... hmm jsem nevěděl co to znamená, ale už to vím.

" L"může označovat, že se jedná o kabel s nízkým napětím.

" g"může označovat, že kabel má elastickou izolaci.

" Y"může znamenat, že izolace je zhotovena z PVC (polyvinylchloridu).

" c"může označovat, že kabel má měděný vodič.

Dá se sehnat LgYc jako dvojlinka? Místo jednoho by měly jít dva paralelně vedle sebe (vypadalo by to jako například kabel ke zvonku přibližně... jen 2,5 mm vnější průměr. Je to kabel pro 2mm banánek. Speciál banánek.

ChatGPT?

To je směšné. Co použít vlastní rozum a vygooglit. Psal jsi o měřící dvoulince.

Nevím co myslíš a ptás se GPT co myslíš nebudu.

elektron
hodnocení

tak obyčejný kabel flexibilní, 2 mm dvojlinku vypadat by měl přibližně takto:

cdn.myshoptet.com/...

tam jsou ale jiné parametry.

na tme.eu není nebo neumíš hledat? Je tam filtr. Případně si filtr zboží přidáš. Počet žil, materiál, atd...

riva
hodnocení

0x

A na co má ten zázrak být? Protože pro téměř vše běžné existuje standardní řešení a není moc důvodů prošlapávat svou (obvykle slepou) cestu.

hodnocení

0x

Ten první "banánek" není banánek, ale dvoupólový konektor.

Obecně je banánek pohyblivá část a zdířka upevněná v panelu (šroub/matice nebo zalisování.)

Měřící šňůry různě ukončené jsou samostatné zboží - i hdyž můžete použít kablík s banánky + krokosvorku.

hodnocení

0x

Jinak; co nebo jaký obvod chcete "prodloužit"? Prozatím jsem to nepochopil...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]