Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připojit sluchátka na line-out

Od: vladimir2 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

mám starší internetové rádio s výstupem zvuku line-out, ale bez výstupu na sluchátka. Pomůže mi sluchátkový zesilovač jako například tento z Kaufland store? Přenosný sluchátk/...

Nemám žádné vysoké nároky, jen aby to trochu hrálo. Ještě jsem našel nějakou elektronickou stavebnici: Stereofonní zesil/...

Případně nebo tohle? dratek.cz/...

Ale taky nevím jestli je to ono.

Díky moc za podporu

Vladimír

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Stavebnice jsou zajímavé, přiznám se ale, že ani jako bastlíř bych se s tím nedělal a koupil bych ho hotový za necelé tři stovky v Číně.
vi.aliexpress.com/...

slovan
hodnocení

0x

Sám si rád přečtu reakci na tenhle bezesporu zajímavý dotaz, který však ukazuje i na jisté nepochopení úrovně signálu.

Já si zhruba pamatuju 4.

První jsou super slabé signálečky, které lezou např. z nalepovacích piezo snímačů a dynamických mikrofonů.

Pak jsou sluchátkové signály.

Pak je line-out ( předzesílený signál ).

A pak už je výkonový signál mezi zesilovačem a bednami, který mívá od dvaceti Wattů výše a kdyby jste na něj napojil sluchátka, tak to jen udělá "prsk"a můžete shánět druhé.

Nicméně line-out by měl být pro sluchátka spíše příliš silný, než slabý a teoreticky by mohl fungovat.

Ale nechám se překvapit, co tu kdo napíše ( korektního ).

doplněno 16.01.24 11:13:

Viz také : zesilovace.cz/...

LInkový výstup má pro sluchátka velkou výstupní impedanci.

111®
hodnocení

0x
Pokud si dobře pamatuji tak nam z rozhlasu chodil signál vydilani +6dB coz bylo 1,5V/600 Ohmech. My ho zesilovali a korigovali a posilali po kabelu dál. Toliko Line Input. Se silnejsim se nepracovalo. Takže to co se píše v odkazu o Line je divné.

hodnocení

0x
A máte nějaký důvod nepoužívat na internetové rádio mobil?
doplněno 17.01.24 18:02: To vibe2: nerozumím tomu vašim "počtům", že mobil + sluchátka je stejný počet zařízení
jako internetové rádio + krabička zesilovače + sluchátka.
Co se týče "spotřeby dat", bavíme se o internetovém rádiu, tedy i to stávající rádio hraje přes internet, předpokládá se domácí WiFi.
To tazatel: Dá se vzít starší mobil, odinstalovat a povypínat vše, co se dá a je z něj skoro rádio. Šel by i zabudovat do krabičky, avy "vypadal jako rádio" ;).
Napište typ toho rádia, třeba něco vymyslíme. Opravsu má jen linkový výstup? To je u internetového rádia neobvyklé.

A je nějaký dvod používat na internetové rádio mobil - kromě toho, že je to mobilní?

No při poslechu na sluchátka je to jistě komfortnější, než dvě zařízení propojená kabelem, každé s vlastním napájením.
A taky je to pro většinu lidí zadarmo.

Mobil a sluchátka jsou také dvě zařízení propojená kabelem. A navíc platíte datový tarif, což je podstatné při vyšších přenosových rychlostech.

Staré mobily měly FM rádio, kde skuchátková šňůra byla zároveň anténa.

Nicméně jde o zvyk uživatele - každému vyhovuje něco jiného

vladimir2
hodnocení

No jde hlavně o to, že máme s manželkou dohodu, že mobil do ložnice nesmí :)

Že to je další zařízení s baterií nevadí. Asi zkusím ten hotový zesilovač z Kuflandu, nebo číny.

Díky všem za reakce

Vlada

vladimir2
hodnocení

0x

Internetové rádio je toto: Internetové rádio/...

a výstup na sluchátka opravdu nemá. Když se sluchátka zapojí do Line-Out, tak (překvapivě nehrají)

Použít starý tablet jsem zkoušel, ale tam je zase problém, že na nejnižší úroveň hrají moc nahlas. (Záměr je to poslouchat asi hodinu večer než usnu)

Vlada

Také už roky na usnutí používám vysloužilé mobily. Neposlouchám tedy živé rádio, ale nahrávky zvuků větru a pod., popř. něco z Youtube. U předchozího mobilu jsem měl také problém s příliš vysokou minimální hlasitostí a vyřešil jsem to prodlužovacím kablíkem s regulátorem hlasitosti.

Pokud byste byl trochu elektrokutil, tak do toho vašeho rádia by šel sluchátkový výstup dodělat prakticky jen přidáním konektoru a čtyřech odporů.
(Tedy ten popis stávajícího výstupu v návodu je dost legrační: "Výstup LINE OUT na internetovém rádiu nepouží vejte k připojení sluchátek, protože výstupní výkon je k tomuto účelu příliš vysoký. Nezískali byste jasný zvukový obraz.."

a o kus dál: "Výstup LINE OUT je jen podmíněně vhodný k připojení normálních sluchátek nebo sluchátek do uší"..

Opravdu jste ho zkoušel? Ono by to tam minimálně trochu být slyšet mělo.)

Jak připojit sluchátka na line-out

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]