Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s centrálním odsávání v bytě

Od: toma odpovědí: 4 změna:
Dobrý den. Měl bych prosbu. Stal se mi takový problém. Přijede mi revizní technik. Požádal mě ať oddelam (odpojím) digestoř (je stará a nefunkční z doby 90let). Odpojení proběhlo v pořádku. Požádal mě proto kvůli dvorce nad digestoří kde bude proměřovat jestli je všechno v pořádku. Problém nastal když jsem digestoř odpojil a sundal tak nefunguje centrální odsávání v celým paneláku (v patrech co jsou nademnou). Co stím? Jádro je původní umakart ještě nepredelane. Nevím jak zprovoznit odsávání aby to šlo i ostatním sousedům co jsou nademnou. Pouze to nefunguje sousedům co jsou na mé straně.
Stará dvoulinka byla nahrazena kabelem 3x1,5mm
Doutnavka na vypínací svítí.
Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je to skutečně revizní technik, nebo kutil od vedle *sok*? Revizákovi, který dovolí (nebo dokonce přikáže) laikovi jakýkoliv zásah do elektroinstalace by měli okamžitě odebrat licenci!

Sám s tím už nic nedělejte, sousedům se omluvte za způsobené potíže a zavolejte si jakéhokoliv elektrikáře s potřebnou kvalifikací, ať to uvede do původního stavu. Pak sežeňte jiného revizáka.

hodnocení

3x

S digestoří jste odmontoval i původní dvoulinku. Musíte ji opět zapojit zpět,neboť směřuje nahoru k centrálnímu ventilátoru a domácnosti nad vámi jste tak odpojil, ty jsou na trase. Co jste ale udělal špatně je, že původní systém je podtlakový. Tím, že jste do něj namontoval digestoř, budou pachy putovat sousedům do jejich bytů. Před instalací digestoře jste si měl zažádat o povolení majitele objektu, zda-li je digestoř možno do systému napojit , jestli je to technicky možné, takto kombinovat

tj
hodnocení

3x
Tuším, že tohle se nesmí. Nemůžete si odpojovat co chcete a kdy chcete. Tím jste znemožnil odtah vašim sousedům a ti teď mají plné právo si na vás stěžovat. Zapojte to zpátky jak to bylo, nebo ideálně, pokud tomu očividně nerozumíte, pozvěte si na to elektrikáře. Jinak jak už bylo zde napsáno, nemůžete si tam dávat digestoř jakou chcete, systém je centrální podtlakový, tedy jeden motor táhne vzduch z roury, která je společná pro všechny digestoře. Když tam budete něco foukat vlastní digestoří, budete tím smrdět všem lidem napojeným na totéž potrubí a pak vás právem vykostí.

hodnocení

2x

Revizny technik elektro by si mal poradit s opatovnym zapojenim tak, aby to fungovalo. Mimochodom, je to to velmi divny revizak, ktory ziada od laikov, aby sa hrabali vo vyhradenom technickom zariadeni - on sam najlepsie vie, ze to nie je v poriadku.

Poradit vam na dialku, ako to zapojit sa neda, to sa musi merat na mieste, nemozno vylucit ani zasahy ostatnych susedov.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]