Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tester ovladačů arduino

Od: karel2 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, jako úplný začátečník se snažím rozchodit tester ir ovladačů. V prostředí arduino IDE mám spuštěn serial monitor a výpis dat při stisku ir ovladače se zobrazuje.
Pokud připojím display LCD1602A I2C nic se nezobrazuje.
Díky za pomoc.

instructables.com/...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ml1
hodnocení

4x

Zkuste si to rozkouskovat. Test IR už máte, tak si udelejte test samotného displeje. Je na to dost examplů tak jich několik vyzkoušejte. Až vám bude fungovat samotný displej, přilepte to ke stávajícímu programu. Pokud to potom nepůjde dohromady, je jasné, že chyba je někde v tom spojení.

Kromě nastavení kontrastu (taková prkotina, ale je snadné na to zapomenout) je tu i nastavení i2c adresy. Můžou se vyskytnout celkem 4 adresy (teda při použití obvyklého PCF8574). Ze dvou se dá volit jumperem nebo pájecí propojkou na modulu. A podle použité varianty převodníku (PCF8574 nebo PCF8574A) je k dispozici jedna nebo druhá dvojce.

hodnocení

0x
Máte správně zapojenou sériovou linku do displeje?
Jinak je ze zadní části displeje trimr na regulaci kontrastu, je možné, že je nastaven úplně mimo. To bych zkusí jako první.

karel2
hodnocení

0x

Display mám zapojen správně.

A ma aj spravnu adresu? Co ukazuje I2C scanner?

hodnocení

0x

A co knihovna pro lcd disply?

Návod

hodnocení

0x
Není tam trimr na nastavení kontrastu a není v blbé poloze? Už jste na tom LCD někdy něco viděl?
Však jsem to psal hned ráno :)

karel2
hodnocení

0x

Display je správně připojen. Hledam I2C ... Nalezena adresa: 39 (0x27) Odeslání zkušebního textu na display funguje.

karel2
hodnocení

0x

Nainstaloval jsem starší verzi programu IRMP (3.6.0) a už to funguje :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]