Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu jsou určené jednotlivé USB na nabíječce?

Od: opc odpovědí: 6 změna:

Koupil jsem nabíječku a zajíma mne k čemu jsou určené jednotrlive USB a co znamená popis na této nabíječce. Nabíječka má 3 zelené USB a 1 červený. Jsou ty USB všechny stejné se stejným napětím a proudem? Na nabíječce jsou uvedené 3 různé napětí a proudy. Co to znamená? Mohu kterýkoliv USB použít pro nabíjení mobilů a jiných věcí? Já se v tom nevyznám a tak budu rád když mi to někdo vysvětlí jak to s těmi USB na této nabíječce je.

K čemu jsou určené jednotlivé USB na nabíječce?
K čemu jsou určené jednotlivé USB na nabíječce? #2
K čemu jsou určené jednotlivé USB na nabíječce? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Zeléné usb jsou bězné 5 V, pouze červený výstup umí Quick charge 3, což je norma pro rychlonabíjení, kdy zařízení si umí říct o zvýšení napětí, které umožní vyšší dobíjecí výkon u zařízení, která to podporují.
doplněno 11.01.24 14:41: To jsou napětí, která na červeném portu nabíječka umí nastavit, pokud si o ně zařízení komunikací řekne. Jinak je tam 5 V.
doplněno 11.01.24 14:43: Tedy se nemusíte bát, že by tam to vyšší napětí bylo, když nemá. Pokud tedy nedojde k poruše.
opc
hodnocení

A co znamenají ty 3 různé napětí a proudy které jsou na té nabíječce uvedené? Mohu do toho červeného USB zapojit kterýkoliv mobil nebo něco jiného bez toho aniž by to bylo v pořádku nebo se něco poškodilo?

Když se nabíječka nedomluví, předpokládá 5 voltů.
ml1

To jsou napětí, o jaká si může připojené zařízení říct, a když si o ně řekne, tak je dostane. Ale kdyby chtělo třeba 15V nebo 20V tak je nedostane a buď se bude nabíjet normálně 5V nebo si řekne o něco jiného.

vernon
hodnocení

1x
Ten červený je rychlonabíjecí (pokud se připojí QCh kompatibilní přístroj). Ty zelené ne.

uesbecko
hodnocení

0x
Ano, muzete pouzit kterykoliv USB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]