Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpadek signálu po pořízení nové TV

Od: skopalik odpovědí: 20 změna:

Dokáže mi někdo poradit? Dnes jsem vyměnil televizi Samsung za TLC, do té doby na samsungu vše hrálo a hraje (v jiné místnosti) v pořádku. Ovšem na nové TV nehrají programy Rebel, Šlágr, Relax...obraz se zasekne a na tv se objeví hláška BEZ SIGNÁLU. Když na tu samou antenu pozemního vysílání zapojím zpět Samsung vše je v pořádku. Kde je tedy problém a jak ho vyřešit?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

4x

kdysi se uváděla citlivost, dnes se to prostěě neuvádí tak se není podle čeho orientovat...

hodnocení

2x
Co ukazuje síla a kvalita signálu? (tlačítko nastavení - kanál - diagnostika kanálů)
Možná máte signál na hraně a nová TV má méně citlivý tuner. Nebo naopak máte někde po cestě nevhodný zesilovač a signál je příliš silný.
skopalik
hodnocení

intenzita signálu 42%

kvalita signálu 100%

111®

na tom co dělá problém?

skopalik
hodnocení

ano

na staré to neumím najít a zjistit

111®

na Samsungu to je Menu pak? -Autom.diagnostika-informace o signálu

111®
hodnocení

2x

tak bych chtěl vymněnit TV u prodejce..

hodnocení

1x

Jsou na obou porovnávaných TV přijímačů naladěny stanice na stejných multiplexech, resp. kanálech? V místě může být možný příjem ze dvou vysílačů o různé síle a kvalitě signálu.

skopalik
hodnocení

Ano jsou v podstatě jde o to že pokud jen koaxial vytahnu z jedne tv a dam do druhé vše je v pořádku. Bude to zřejmě vážně tunerem, něco mu vadí, s něčím se hádá a má asi velký nebo malý signál.

Stále neuvádíte, jestli jsou ty nefungující stanice v nové televizi naladěny na stejný vysílač, resp. stejnou frekvenci jako jsou naladěny u staré televize.

skopalik

Zřejmě asi závada vyřešena. Vyměněn kabel a vše hraje. ZVláštní je, že na ten kabel který je relativně "špatny" tak samsung v jiné místnosti hraje

hodnocení

0x
No, možná to chtělo koupit lepší televizi. Ta nová má nějaký blbý tuner.

111®
hodnocení

0x

málo informací. jaký dům, jaká anténa, zesilovač nebo bez, pak se dá odhadnout, co s tím, ale typji na výmněnu TV , jak uvedl první asi malá citlivost tuneru , nebo jak uvádí druhý silný signál, obé může činit problém..

hodnocení

0x
Možná je anténní zesilovač napájen televizí. U nové televize zkuste zapnou funkci napájení.
111®

to by mělo vliv na obě bedny..

Vyhybka pro napájení je jen na jednom místě.
TV tohle většinou neumí. Mívají to settopboxy, ale u TV tuto funkci nevídám a nedivil bych se, kdyby to neuměla ani ta původní. Může jít samozřejmě o nějakou výjimku. Ta TCL to ale na 99,9% neumí.

skopalik
hodnocení

rodinný domek, antena na střeše bez zesilovače...vždy vše a všude jelo normálně. Jen jsem vyměnil TV a nastal problem. Jak jsem uvaděl dříve, na staré na stejnou antenu vše fungovalo a funguje dál, ve všech pokojích

skopalik
hodnocení

Tak jsem jen z hecu zapojil pokojovou anténu a vše jede v pohodě. jen ji nechci mít v obýváku

hodnocení

0x
Některé tunery holt mají horší citlivost. Tohle se často měřívalo třeba v srovnávacích testech settopboxů. Určitě něco podobného najdeš i pro tyhle tv. Někdy pomůže i lepší kabel (zvlášť u samodomo koncovek)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma anténní zesilovač

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]