Nejste přihlášen/a.
Zdravim, vyplatí se to?
Hledám si myčku, vzhledem k tomu, že to mám v 2KK, tak jsem uvažoval o
mycky-nadobi.heureka.cz/... - 39dB , jedna z nejtišších na trhu,
ale nemá to automatický otevírání dveří, tak jestli mi osvětlíte, jestli se to vyplatí, když to třeba zapnu , půjdu se vedle natáhnout, tak aby po skončení se to otevřelo, tim tam bude i lepší cirkulace vzduchu, než když to bude zavřený pak třeba i několik hodin? Díky za podělení se o zkušenosti.
v čem je rozdíl? Jako za mě by občas bylo lepší spíš používat kratší mycí režimy.. než to nechávat přes noc, to jsem spíš jen řekl, :D protože se občas natáhnu a pak se mi nechce zvedat, tak jestli to nemá nějakej negativní vliv.. že třeba vim, že pračka může smrdět, když tam člověk nechá prádlo.. sušička třeba ne, protože když pominu , že mívaj funkce freshcare na otáčení bubnu, tak obecně jak se to vysuší, tak veškerá vlhkost je pryč, takže tam nemá co pak se zkazit.. což teda chápu, že i ty myčky maj sušení, ale nemám zkušenost, tak se radši ptám.
Já to, s prominutím, vidím trochu jinak. Starší typ myčky (Bosch), kupované před ekošílenstvím - cca 18 let nazpět, nám fungoval tak, že po otevření - po pár hodinách, jsme vytahovali suché nádobí. Pak přišlo do módy vše předělávat a všude lepit nálepky euro a eko. Sušení je energeticky nejnáročnější proces. Současná myčka (Elektrolux), co máme 5 let, suší tak blbě, že u zavřené se nádobí prostě nedosuší, spíš zasmrádne. Proto výrobci zavedli aut. otevření dveří, kdy na konci cyklu se dvířka pootevřou a horké a mokré nádobí doschne na vzduchu. Tuto funkci nemají rádi kuchyňáři a kuchyně, protože horká pára časem může poškodit linku i přesto, že se tam má lepit ochrana. Proto nám v kuchyňském studiu doporučovali to vypnout.
Ta folie se dost často nedává, špatně nainstalovaná nebo jednoduše časem přestane těsnit, proto poškozuje pracovní desku zespod. Podle mých zkušeností bych tu automatiku otevírání dveří taky nepodpořil. Otevírám dveře až s několikahodinovým zpožděním, kdy je prostor uvnitř bez páry, sotva vlažný a pošk ození párou tak nehrozí
Jistě časem výrobci přijdou s nápadem umožnit naprogramovat DELAY, tedy zadat čas, po jakém počtu minut se má dvířka otevřít
Ale určitě lepší automaticky otevřít, než když odjedete z bytu a přijedete třeba za týden a zatuchlé nádobí
Měl jsem s i bez.
S otevíráním jednoznačně lepší, večer zapnu a ráno vše suché a bez zápachu.
Pokud jsem to takto zapnul u staré myčky tak to sice ráno bylo taky jakž takž suché, ale už to chytlo takový nepříjemný zápach.
Za mě jednoznačně s otevíráním.
mně to teda evokovalo obrtlík, zavrtanej zespod do kuchynsky linky , popř. dle potřeby, nebo něco v tom duchu.. jinak to asi blokovat nejde.. možná rovnou zkusit, jestli ta myčka v případě odporu to zkusí jenom jednou, nebo se bude snažit otevřít dvířka celou dobu.
1/automatizace má něco do sebe, takže automatické otevření dvířek určitě bych preferoval (mohu odjet a nechat myčku pracovat a pak se otevře a pára odejde)
2/ ochrana spodku desky stačí vyřešit hliníkovou lepicí páskou šířky 5 -7 cm,
V prodejně ikea nebo v katalogu, dokonce na to měli přímo ustřižený 60 centimetrový pruh, nevím za kolik Kč
pokud máte hlinikovou lepicí pásku po ruce, je lepší to tam nalepit, než nenalepit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.