Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Veřejné osvětlení a soukromá instalace věcí

Od: renata odpovědí: 25 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se Vás odborníků zeptat, zda-li si může soused dovolit cokoli instalovat na sloup veřejného osvětlení (držadlo na slunečník), který je sice na obecním pozemku, ale těsně za jeho plotem, takže mu tak lépe slouží k držení velkého slunečníku. Navíc toto osvětlení je ještě v záruce a na stejném sloupu je ještě nově nainstalován rozhlas i s varovným systémem. Také není přesně vidět, zda-li na to případně použil schválené svorky. Děkuji Vám za odpověď. Renata

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Nechci bonzovat, ale hlásit se to musí.

Pokud na to má povolení, tak by snad za jistých okolností něco namontovat mohl. Ovšem s pravděpodobností hraničící s jistotou žádný povolení nemá.

okolik
hodnocení

6x

Domnívám se, že nemůže používat obecní majetek. kdysi měl známý připevněný ukazatel na nějakém sloupku, se šipkou k jeho firmě. Byl obeslán dopisem z OÚ a musel malý ukazatel v předem určené lhůtě odstranit. Podrobnosti si již nevybavuji.

kmet
hodnocení

3x

Je to nemyslitelné, sloup není jeho, není ani na jeho pozemku, udělal to nejspíš načerno a doufá, že mu to projde. Asi se zmýlil.

riva
hodnocení

3x

A vadí to něčemu? Nebo jaké řešení pokládáte za optimální? Aby neměl slunečník, nebo aby si vedle sloupu postavil sloup ještě jeden?

nukynka*
hodnocení

Pardon, ale ke každému slunečníku se prodává i nosná konstrukce, jen to chce zainvestovat, nikoliv se přiživovat na obecním.

Paní tazatelko, prosím, dejte fotku, děkuji.

hodnocení

2x

Paní má zcela pravdu... Ale nechtěl bych ji mít v za souseda... Kdyby se dělalo všechno podle zákona a tak jak se má, tak by se nedožila ani sametově revoluce :)

hodnocení

1x

Nemůže, stejně jako já nemůžu mít na betonovém sloupu uchycenou bránu.

Přesto jí tam mám, a nic se neděje. Jestli to nebude tím, že mám výborné sousedy.

Milane, ten betonový sloup patří sousedům? ;)

Je ČEZu, je na hranici pozemku, přesněji stojí na obecním, hned u mého pozemku.

Veřejné osvětlení a soukromá instalace věcí
" zda-li na to případně použil schválené svorky" - pane Milane, máte schválené svorky?*smich*. Tak na dobré sousedy, to je k nezaplacení...*pivo*

Pane kolego berger®,

" máte schválené svorky?*smich*"***trošku jsem se vylekal, optal jsem se manželky na schválení, a ta sdělila, že mi to již dávno schválila.

Ano sousedy jsem měl a mám vynikající, ale já je mám i ob barák. Dříve na pracovišti, sousedi v domcích, v bývalém bydlišti tak OK, a teď, na stáří jen spokojenost se sousedy.

Jasně*pivo*, ale já zapomněl, kde se sejdeme. Jaký okres?

Ta zídka vpravo je sousedovic? Pokud ano, tak tenhle soused si fakt na ČEZ stěžovat nepůjde :-D

07.01.24 12:00

moje

Nojo, no. Pak to z fotky vypadá, že větší problém by byl při případném technickém zásahu ČEZu tam. Nechával jsem demontovat stejný sloup a základ byl dost hluboký. Bohudík je z pozemku pryč a vedení je už v zemi, hezky podél hranice.

Nezapomněl, nic konkrétního jsme nedomluvili. Kolik vás bude v autě 15.1.2024 kolem druhé odpoledne? To asi budete v Přerově...

Pane ampére, letos tam již nebude, páč je budou demontovat. Kabel půjde do země. Buď se domluvíme, že ten sloup uříznou vy výšce asi 1,2-1,5 metru, nebo nad zemí a já do díry dám svůj sloupek.

Pak mám ještě jeden sloup vzadu, ale tam již technika nezajede. Uvidíme, co vyřeší.

Pane Berger, v poledne bych měl mít oběd v Olomouci, v Přerově to tipuji okolo12-13 hodin, někde na kávu.

Pak i zpět ve čtvrtek. Jedu jen s manželkou, k nejhodnějším sousedům, na Slovensko.

Přesný čas nevím, páč nevím, v kolik vstanu a v kolik vyjedu. Páč nikam nespěchám.

a možná pojedu na oběd až do Přerova...někam, netuším, neznám, jen vždy projíždím...

hodnocení

1x

Odpověď zní, že jen tak to udělat nesmí. A teď - co s tím uděláte? Fakt mě to zajímá. Víte, že máte pravdu, oficiálně to nahlásíte, starosta a obec, příp. ještě další to budou řešit, soused možná dostane flastra a odstraní to. Co tím fakticky získáte?

renata
hodnocení

Já z toho nic nemám, ale je to neodborný zásah do konstrukce, která je stále v záruce. Mimo jiné toto osvětlení stálo obec cca 5 500 000 Kč. Renata

renata
hodnocení

Dobrý večer,

děkuji Vám za odpověď, máme s manželem stejný názor. Je to rodina, která se v obci chová, že ji tu všechno patří a projde, starosta ovšem nic nevidí a neslyší.

RENATA

Instalovat cokoli na sloup veřejného osvětlení nesmí, to je jasné. Že se starosta nezajímá o nějaký držák slunečníku je také pochopitelné, pokud to tam ničemu nepřekáží.

hodnocení

0x

Záleží nejen na tom, komu patří sloup, ale i kdo je majitelem přilehlé komunikace. Z pohledu majitele komunikace nesmí být na sloupu nic, co by MOHLO ohrozit bezpečnost provozu na přilehlé komunkaci, byť by to majitel sloupu povolil. Dále pak je třeba respektovat průchozí profil chodníku, kde by nic nemělo být instalováno níže než 2m nad chodníkem.

kolemjdouci
hodnocení

0x
A co si paní Renato představujete po takovým "schválená svorka"?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]