Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je příčinou vypadávání /zastavení/ pořadů na PRIMĚ k.28

Od: flodur® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, sleduji pořady pozemního vysílače Javořice (Jihlava) na dvou televizorech přes setobox EVOLVEO. Programy na kanálech 35 a 26 běží .Programy na kanále 28 často, nepravidelně vypadávají( v řádu vteřin i desítek vteřin ) obraz se zastaví a objeví se hláška, Žádný signál, následně pořad běží, ale se to nepravidelně opakuje.Používám síťovou anténu bez předzesilovače vzdálenost vysílače cca 7 km. Dva Set boxy a dvě TV jsem vyloučil, taktéž anténu i kabel, poněvadž zbývající pořady na kanálech 35 a 26 běží v pořádku, kde hledat chybu, proč pořady (PRIMY) na kanálu k28 nepravidelně vypadávají?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrm
hodnocení

0x

Obě TV jsou připojeny na jednu anténu přes rozbočovač? Na obou TV je stejný settopbox? Obě TV mají stejné výpadky?

Zkusil bych odpojit rozbočovač a připojit jen jednu TV. Pokud by výpadky přestaly, asi je problém v rozbočovači nebo kabelu mezi anténou a rozbočovačem. Jinak bych se zeptal sousedů, zda mají také výpadky Pokud výpadky budou trvat, je asi na cestě nějaké rušení. Např. u mé známé vypadává PRIMA při přeletu letadla, protože nemá na vysílač přímou viditelnost a chytá nějaký odraz.

hodnocení

Každá televize má svůj settopbox obě mají stejné výpadky, žádný rozbočovač. Annténí svod je veden do settopboxu 1. a z něho do settopboxu 2. Výpadky jsou i při napojení jedné TV.Ptal jsem se u známého kamaráda, bohužel má satelit. Hlava mi to nebere proč běží kanály 35 i 26 a 28 vypadává?

111®
hodnocení

0x

a zkusil jste TV u antény? Aby se vyloučil svod? Není v dosahu jiný vysílač?

doplněno 04.01.24 19:22:

díval jste se na sílu signálu a chybovost?

hodnocení

Poradíš jak to mám vyzkoušet bez svodu (kabelu)? Druhý vysílač je 85 km Kleť u Č.B. Ale na to jsem se neptal, jedná se o dálkový příjem, to jsem vzdal !

hodnocení

Na settopboxu intenzita signálu se změní skokově na 28 k. ze 100% na 0%.Kvalita signálu kolísá 100-94-100-85-100-56-95-100 % atp.

111®
hodnocení

0x

myslel jsem co nejblíže antény...asi máš individuál..ne doslova bez koaxu*smich*

hodnocení

Mám cca 3m koaxiálního kabelu, proč by měl být problém ve svodu když ostatní kanály 26a35 běží? *alene*

111®
hodnocení

0x
Jo problem ve svodu byt může to bysze se divil. Nekdy staci kabel o 10cm zkratit a cse je jinak. On je totiz zavisly na frekvenci a dokaze fungovat i jsko odladovac frekvence. Nehsem u vas doma tak neznam pomety. Je treba zkusit vse od nasmerovani zmrny musta, bxmeny skripnuteho koaxu, to umi taje divy. Rak zvažte možnosti.

hodnocení

0x

Nic lepšího, než zkusit (alespoň provizorně) natáhnout jiný koax, popř zahýbat s anténou. To že jiné MUXy jsou v pořádku ještě vůbec nic neznamená, dneska TV buď jde a nebo nejde, žádný mezistav typu zrnění, odrazy nebo rušení nepoznáš. Mně např. loni Prima začala vypadávat taky, dokonce jen na některých STB (ve dvougeneračním domu jich máme 5). Šacoval jsem to někde na rozvodu nebo v ant. zesilovači, ve finále byl na střeše úplně vyvlíknutý koax z F-konektoru...

petrm

Některé přijímače a settopboxy se stále potýkají s problémem jednofrekvenčních sítí (SFN) a je třeba mít směrovou anténu.

111®
hodnocení

0x

už se něco zjistilo?

hodnocení

Dal jsem na rady a objednal novou anténu včetně venkovního kabelu.

Kvôli možnému rušeniu tv signálu mobilným operátorom, by mal mať anténny zosilňovač, ak je použitý, v sebe obsiahnutý LTE filter. V prípade rušenia a jeho absencii, signál kolíše, obraz zmrzne, zvuk je ok.

joguba
hodnocení

0x

Zdravím, mohl by být problém,že třeba anténa někdy zachytí jiný vysílač,který vysílá na stejné frekvenci. Mojí sestře vypadával signál,kdy se zobrazovalo (bez signálu). Anténa byla směrována na Cukrák a občas programy ČT - není signál.

Po nasměrování antény o 180 stupňů na Ještěd je vše vyřešeno a signál je bez výpadků.

111®
hodnocení

0x

tak jak to dopadlo, je vyřešeno? Bylo by dobré se podělit o řešení...

hodnocení

V úterý by měla dorazit nová anténa a koaxiální kabel, jak to nainstaluji dám vědět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]