Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, sleduji pořady pozemního vysílače Javořice (Jihlava) na dvou televizorech přes setobox EVOLVEO. Programy na kanálech 35 a 26 běží .Programy na kanále 28 často, nepravidelně vypadávají( v řádu vteřin i desítek vteřin ) obraz se zastaví a objeví se hláška, Žádný signál, následně pořad běží, ale se to nepravidelně opakuje.Používám síťovou anténu bez předzesilovače vzdálenost vysílače cca 7 km. Dva Set boxy a dvě TV jsem vyloučil, taktéž anténu i kabel, poněvadž zbývající pořady na kanálech 35 a 26 běží v pořádku, kde hledat chybu, proč pořady (PRIMY) na kanálu k28 nepravidelně vypadávají?
Obě TV jsou připojeny na jednu anténu přes rozbočovač? Na obou TV je stejný settopbox? Obě TV mají stejné výpadky?
Zkusil bych odpojit rozbočovač a připojit jen jednu TV. Pokud by výpadky přestaly, asi je problém v rozbočovači nebo kabelu mezi anténou a rozbočovačem. Jinak bych se zeptal sousedů, zda mají také výpadky Pokud výpadky budou trvat, je asi na cestě nějaké rušení. Např. u mé známé vypadává PRIMA při přeletu letadla, protože nemá na vysílač přímou viditelnost a chytá nějaký odraz.
a zkusil jste TV u antény? Aby se vyloučil svod? Není v dosahu jiný vysílač?
díval jste se na sílu signálu a chybovost?
Poradíš jak to mám vyzkoušet bez svodu (kabelu)? Druhý vysílač je 85 km Kleť u Č.B. Ale na to jsem se neptal, jedná se o dálkový příjem, to jsem vzdal !
Nic lepšího, než zkusit (alespoň provizorně) natáhnout jiný koax, popř zahýbat s anténou. To že jiné MUXy jsou v pořádku ještě vůbec nic neznamená, dneska TV buď jde a nebo nejde, žádný mezistav typu zrnění, odrazy nebo rušení nepoznáš. Mně např. loni Prima začala vypadávat taky, dokonce jen na některých STB (ve dvougeneračním domu jich máme 5). Šacoval jsem to někde na rozvodu nebo v ant. zesilovači, ve finále byl na střeše úplně vyvlíknutý koax z F-konektoru...
Zdravím, mohl by být problém,že třeba anténa někdy zachytí jiný vysílač,který vysílá na stejné frekvenci. Mojí sestře vypadával signál,kdy se zobrazovalo (bez signálu). Anténa byla směrována na Cukrák a občas programy ČT - není signál.
Po nasměrování antény o 180 stupňů na Ještěd je vše vyřešeno a signál je bez výpadků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.