Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké menší pasivní repro ke staré věži?

Od: stepm® odpovědí: 14 změna:

Zdravím, mám doma věž, která kromě MC kazet přehrává i LP desky. Proto se jí nechci zbavovat. Co mě ale štve, jsou dva obří repráky (odhadem 30 x 25 x 50 cm), které překáží a ani tak dobře nehrají. Připojení je přes svorky. Co jsem koukal, tak nabídka pasivních repro je docela chudá. Klidně by stačil i jen jeden centrální. Řešil to někdo? Díky!

P.S. Jako nouzové řešení můžu připojit aktivní repro do zdířky pro sluchátka, když teda seženu redukci z velkého na malého jacka, ale to by nebylo taky zrovna estetické. :)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nabídka pasivních reproduktorů je chudá? To jako vážně?

Je samozřejmě podstatné, jak je ona věž kvalitní a co má a nemá smysl.

Vzhledem k tomu, že píšete o "svorkách", tak předpokládám něco levného...až velmi levného. Z toho kvalitní zvuk nedostanete, ani když se rozkrájíte (a dle toho, že Vás vůbec napadl jeden centrální reproduktor, pak Vám o kvalitu vůbec nejde).

30x25x50cm není nic obřího, to je klaiscký regálový reproduktor (tedy reprosoustava, aby mne někdo nechytal za slovo).

O jaké impendanci a jaké cenové hladině se bavíme?

hodnocení

Bavíme se o ceně do 2k. Kvalita je mi fakt fuk, na to mám jinou sestavu. :) Chci prostě menší pasivní repráčky. Věž si naši dovezli po revoluci ze zahraničí, kolik stála netuším, ale hádám, že víc než jeden tehdejší plat. Impedanci stávajících repro musím zjistit, až u nich budu.

hodnocení

Tak jsem chvilku googlil a našel ji, stařenku, je to tahle
A naši za ni prý tehdy dali 13 tisíc *smich*
Impedance 4-16 ohmů

Šmarjá paní, 16tis..., to je snad někdo okradl. Za to se i v té době dala koupit slušná věž, dokonce i z komponentů šlo ledasco složit.
hodnocení

Že já se vůbec ptal... Půjdu tou cestou sluchátkového výstupu.

Tak pardon. Ale opravdu nevím, co z toho chcete dostat za zvuk..
V ceně do 2tis Kč to bude dost podobné...a hrozné.
Ale osobně by mi bylo líto do této "sestavy" dát i jen 100Kč.
To je prostě můj názor.
hodnocení

Jinak té ceně taky nevěřím, tipoval bych spíš kolem trojky. Jo a bylo to v Česku. Schválně zkusí najít doklad. :-D Omlouvám se za mystifikaci!

hodnocení

Chtěl jsem z toho dostat jakýkoliv zvuk v co nejmenších rozměrech, protože původní bedny jsou teď na půdě. Ale to je fuk, netušil jsem, že je to takový sráč. Tak si to necháme jako designový retro lapač prachu. :-D

Já chtěl napsat 1600Kč...
Opravdu vím, co se dalo koupit a za kolík.
V roce 1990 byla za 16tis Kč opravdu slušná, kvalitní a nádherná věž.

hodnocení

2x
Nepíšete typ věže, ani repra, ale jestliže se vám u starších repro této velikosti zdá, že moc dobře nehrají, tak počítejte s tím, že nové pasivní repro v ceně nižších jednotek tisíc budou nejspíš hrát o dost hůř.
hodnocení

Mně vůbec nejde o kvalitu zvuku, ale o velikost repráků. Jelikož soudobé aktivní 2.0 v třetinové velikosti mají lepší zvuk, půjdu tou cestou sluchátkového výstupu.

111®
hodnocení

0x

aktivní bedny stejně nemůžeš připojit na výstup pro reprobedny..

hodnocení

Proto píšu o sluchátkovém konektoru ;)

jiofa
hodnocení

0x

Kdyby jste měl cestu z Jičína do Trutnova na poloviční cestě, tak vám za ty 2000 kč nechám 2 ks nové pasivní 27x22x16 cm Heco Victa Prime 202. Použité jen na vyzkoušení. V loni nebo předloni jsem je koupil za víc než 5 000 kč. Hledal jsem bedýnky pro klávesy a mám všeho povíc. Lepší za ty peníze v této velikosti neseženete. Impedance 4-8Ohm. Neposílám, předvedu. Jen je nepotřebuji a jsou nevyužité.

Jaké menší pasivní repro ke staré věži?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]