Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dá se říct, že jsem sběratel DVD,BR, ale poslední dobou (covid atd...) jsem přestal filmy kupovat průběžně v kamenných obchodech a nakupuju nárazově na eShopech a to zejména před vánoci. Aniž bych si toho při nákupu všimnul, tak při katalogizaci do svého programu jsem zjistil, že letos dost podstatně vzrostl počet DVD, které nemají český dabing. Zatímco dříve to byly výjimky, teď mi prošlo rukama mnoho DVD titulů, třeba od distributora MagicBox, které mají jen titulky.
BR pořizuju je u A titulů a tam dabing je zatím vždy. Nechci vyvolávat flame typu dabing ano nebo ne. Spíš mě zajímá, jestli někdo někde nenarazil na nějaký článek s danou problematikou nebo jestli třeba nemá inside informace, proč se tak děje. Patrně na vině bude ekonomika, ale třeba je menší poprávka po dabingu.
Já neporadím. Ale mám otázku k věci, abych nemusel zadávat nový dotaz. Ty DVDčka na magicboxu, mají jaké rozlišení obrazu? Je to aspoň 1080? Nikde to tam nemůžu najít.
To jsem si myslel. Bych si nějaké tituly pořídil, hlavně kvůli vicekanálovému zvuku. ale ten obraz opravdu dnes minimálně 1080.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.