Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klesá počet dabovaných DVD?

Od: g68® odpovědí: 6 změna:

Zdravím, dá se říct, že jsem sběratel DVD,BR, ale poslední dobou (covid atd...) jsem přestal filmy kupovat průběžně v kamenných obchodech a nakupuju nárazově na eShopech a to zejména před vánoci. Aniž bych si toho při nákupu všimnul, tak při katalogizaci do svého programu jsem zjistil, že letos dost podstatně vzrostl počet DVD, které nemají český dabing. Zatímco dříve to byly výjimky, teď mi prošlo rukama mnoho DVD titulů, třeba od distributora MagicBox, které mají jen titulky.
BR pořizuju je u A titulů a tam dabing je zatím vždy. Nechci vyvolávat flame typu dabing ano nebo ne. Spíš mě zajímá, jestli někdo někde nenarazil na nějaký článek s danou problematikou nebo jestli třeba nemá inside informace, proč se tak děje. Patrně na vině bude ekonomika, ale třeba je menší poprávka po dabingu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

1x

Peníze jsou až na prvním místě .

Moc lidí už dnes nemá ani dvd přehrávač . Je hodně velký rozmach internetových platforem (netflix , atd)

hodnocení

0x

Já neporadím. Ale mám otázku k věci, abych nemusel zadávat nový dotaz. Ty DVDčka na magicboxu, mají jaké rozlišení obrazu? Je to aspoň 1080? Nikde to tam nemůžu najít.

lmgify

DVD-Video standard zná jen MPEG2 a 576 řádek, jestli se nemýlím.

To určitě ne, pořád je to standard DVD-video, kvůli kompatibilitě používá MPEG-2 a maximální rozlišení 720x576.

To jsem si myslel. Bych si nějaké tituly pořídil, hlavně kvůli vicekanálovému zvuku. ale ten obraz opravdu dnes minimálně 1080.

jirib
Buď Bluray nebo datový rip se slušným rozlišením a menším bitrate,aby neměl film 20Gb...audio buď čeština nebo jedna cizí stopa a aspoň české titulky...
Doba od DivX se změnila jen větším rozlišením a lepším bitrate...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]