Nejste přihlášen/a.
Zdravim vsetkych - poradte : mam UV lampu CUV 224 do bazenu od Marimexu.Prestala svietit,vymenil som ziarivku aj starter,stalo ma to 30€,ale stale nesvieti. V marimexe mi povedali,ze treba poslat ( vydavky na postovne), diagnostika u nich je 40 € a povedia co s tym je. Potom mozno praca,pripadne suciastka,postovne .Po rozobrati sa nie velmi da dostat do elektroniky.Zaliate do plastu.Kabel a pod. v poriadku.Nema niekto skusenosti co s tym moze byt? Mozno nejaka blbost,ktora mi unika. Dik za rady.Co mi chcu pisat ,ze vyhod to,ani nemusia pisat.Skoda vasho casu.
A fungovala ta sterilizace? Já měl v bazénu rovněž (funkční) UV zářivku a nepozoroval jsem rozdíl jestli běžela nebo ne. Tak jsem ji vyřadil ať zbytečně nežere elektriku. Rychlost vody kolem zářivky je taková, že tam bakterie je tak krátkou dobu, že jí to snad nemůže ublížit.
Ano fungovala. Ta spotreba el.24W je skoro zanedbatelna,aspon z mojho pohladu. Voda v tej lampe tecie srubovnicou,cize nie len prebehne a za ten cas znici 99 % virusov a bakterii, aspon podla papierov co su k tomu. Je tam vymenovane asi 30 beznych virusov a bakterii a aj cas za ktory zahynu.Najvacsia vydrz bola cca 0,5 sec.Vacsina vydrzi podstatne menej,okolo 20-30 milisec. My to v bazenovej vode nezaregistrujeme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.