Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kombinovana chladnička Fagor

Od: jarda6 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,prosím o radu:Mám kombinovanou chladničku FAGOR 3FC-48LAMK.Ted co nastalo období veder,tak jsem zpozoroval,že teplota v mrazáku klesla,vždy při otevření dveří.Vím,že to není nic nenormalního a tudiž mě to až tak neznepokojovalo.Včera jsem mrazničku rozmrazil a poté jí opět zapnul.Teplota v mraznička šla pomalu nahoru ,ale po 17hodinách zazněl varovný signál a teplota stále zůstává stejná.Nevím si rady,zda je to způsobeno,že okolní teplota je větší,nebo,zda se jedná o poruchu.Děkuji všem za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

2x
A kolik bylo v mrazaku stupňů, kdyz zaznel ten signal? Kompresor beží? A kdyz bezi kompresor, je chladič media na zadni stěně lednice teplý? Nevim co poradit, kdyz ani nenapisete jestli mrazak normalne mrazi a lednicka funguje. R.
jarda6
hodnocení

Děkuji za odpověd.Vím,napsal jsem toho málo.Na vaši radu jsem zkusil,zda v zadu je chladič teplý,tak jedna polovina je teplá a druhá ne.Lednice mrazí,ale mrazák už ne.Děkuji za odpověd

raadek*
Mate dva kompresory nebo prepousteci ventil? Nejspis bude vadny termostat v mrazaku nebo prepousteci ventil. Jestli mate v lednici elektroniku, tak ji zkuste na par minut vytahnout ze zasuvky a pote zapnout. Nektere prepousteci ventily jsou ovladane elektromechanicky a ten vas mozna zustal viset. Kdyz to nepomuze tak bohuzel servis. R.
jarda6
hodnocení

Dik za odpověd.Ted jsem lednici vypnul.Kompresor mám jeden.V mrazáku není teplota co má být je nižší a v lednici zase moc mrazí.

raadek*
Jestli to nedopadne, tak se nejdriv servisaka zeptejte na cenu opravy aby byla vubec rentabilni. Ja bych ji zrovna vyhodil do sberneho dvora a koupil Miele, AEG nebo Zanussi. Je to strasny, ze dnesni spotrebice nic nevydrzi. Hold je to zakon trzniho hospodarstvi. Levne vyrobit, draze prodat, po zaruce vyhodit a stale dokola. U nas v praci lednice odchazeji po trech az peti letech. Pritom obycejna kompresorova Calexka tam v extremnich podminkach vydrzela pres dvacet let a 45let stara absorpcni funguje dodnes. R.
jarda6
hodnocení

Ještě mám takový dotaz:Kompresor stále běží,jedna půlka zadní mřížky je teplá a druhá ne.Kompresor stále běží a v lednici je teplota moc nízká,potraviny namrzají a v mrazáku teplota vysoká(-9) Volal jsem do servisu,ale bohužel o svátcích nepracuji,jen pracovní dny. Nevím,zda mohu ponechat lednici zapnutou,nebo ji vypnout.Myslíte,že by se mohla více zkazit.Děkuji vám moc

raadek*
To je normalni ze ta chladici mrizka ma rozdilne teploty. Od komresoru jde teple medium a ke kompresoru uz ochlazene. Co muzete delat?! Nechte ji pustenou a obcas na ni kouknete. Kdyz pujdete z domu tak ji pro jistotu radeji vytahnete ze zasuvky. R.
jarda6
hodnocení

Já vám děkuji za vaše odpovědi!Lednici jsem koupil před rokem a půl,takže je ještě v záruce.Každopádně budu lednici reklamovat.Z vašich odpovědi vyplynulo,že jste odborník.Ty značky lednic co jste mi psal jsou lepší,než FAGOR? Před tím jsem měl Calex s 2kompresory a byla tam jen jedna závada a to,že unikala nápln.Měl jsem jí 12let,ale už jsem jí chtěl vyměnit za novou.Jsem zvědav,jak dlouho vydrží ten Fagor.

raadek*
Ty znacky co jsem psal jsou kvalitnejsi, ale jeste mozna zareaguje poradce hangar, ktery je v teto problematice mistni kapacita. R.
jarda6
hodnocení

Tak nakonec to dopadlo s chladničkou tak,že je neopravitelná.Unikalo chladivo někde uvnitř,tudiž budu lednici měnit za novou.Děkuji vam ještě jednou,že jste mi odpověděl na me otazky.Zdraví Jarda

raadek*
Tak vam preju vetsi stesti s vyberem nove lednice. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]