Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, jakožto vánoční dárek dneska zapojuji AV receiver od Yamaha model RX-V4A , nedaří se mi ho ale řádně zprovoznit. Vytáhl jsem troje různé reproduktory (vždy jeden pár) a všechny zní úplně mizerně, zdrojem hudby byl bluetooth z mobilu a poté v zoufalství USB flashka. Je něco, co mi uniká? Nejde mi o žádné propojky přes televizi, chci být prostě schopen si z toho udělat věž na hraní hudby z iPhonu nebo z gramofonu, ale kvalita hudby je zamlžená a jak ze sudu.
Přiložil jsem i fotky předku, zadku receiveru a jeho ovladače.
Jestli někdo víte, kde jsem se utnul a co jsem udělal špatně, budu rád. Díky.
111 máš můj bod. To by mě totiž zajímalo taky...
POkud má dobře zfázované reproduktory, což asi ano, tedy podle barev vodičů do svorek (pokud tedy jsou tak zapojeny i u reproduktorů), tak třeba z toho vyolývá, že jako není už Německá kvalita, tak už není ani Japonská kvalita...?
Jaká je kvalita na flešce? Pokud tam je něco bůhví odkud, v pochybné kvalitě, bude to hrát pořád blbě.
Normální MP3 soubory, kvalita vysoká, zkoušel jsem i vícero písniček. Nejsem žádný audiofil, ale kdybych se z mobilu připojil na bluetooth reprák za tři stovky, znělo by to nepopsatelně lépe než receiver za 12 000.
Na přehrávání hudby z mobilu je to trochu divná volba, ale budiž. Takhle na dálku těžko radit, zkoušel jste jak to hraje na sluchátka, jak to hraje na reproduktory, když naladíte tuner na nějaké rádio? Má receiver režim stereo? Nejspíš budete muset postupovat systémem pokus omyl a vyzkoušet různá nastavení, jestli problém najdete.
Dopracoval jsem se asi k odpovědi, Yamaha se rozhodla velmi inteligentně zaintegrovat Ekvalizér do nastavení, do kterých se nedá dostat jinak než při připojení k televizi, je tedy potřeba receiver propojit HDMI kabelem k TV. Sám o sobě tento model zřejmě nemůže hrát, takže si člověk neudělá gramosestavu. Škoda, budu muset vrátit a zkusím jiný, kdybyste někdo měl v podobné cenové relaci tipy, prosím napište mi.
Když vidím ty tkaničky od reproduktorů a představu o poslechu z telefonu přes BT nebo mp3, tak bych zvážil vhodnost nákupu tohoto přijímače.
Teda vy jste rozumbrada, za prvé nevíte, že mám objednané repráky za desítku, za druhé jste asi v původním příspěvku přehlédl, že mám v intencích si z toho udělat gramosestavu. Proč vůbec píšete do poradny, když to nejsou odpovědi, nýbrž kyselé plky?
Proč se hned čertíte? Kolegové vás jen upozornili, že na přehrávání z mobilu ani z gramofonu není tenhle přístroj, určený primárně pro domácí kino, příliš vhodný.
@Orion ale nečertím, od ostatních si pomoci vážím, ačkoli jsem nakonec stejně sám zjistil, že je třeba připojení přes HDMI k TV. Ta odpověď byla mířena jen a pouze pánovi hladovi, který si do mě přišel rýpnout.
Jinak @martincakl Pure direct vyzkoušen, nepomohlo, prostě a jednoduše bude třeba vyměnit za jiný receiver, neurčený pro domácí kino. Škoda je, že nebyla tato informace nikde při koupi specifikována.
Z posledních komentářů už Vás příliš nechápu, ale domnívám se, že reproduktory od Yamahy za deset tisíc by mohly snad aspoň přijatelně hrát. Viz výše, nejsem tak hardcore audiofil, názorů ostatních navzdory.
Je to záhada. Ten receiver by měl mptrojky dát obstojně víceméně s jakýmikoli repráky, třeba i s repráčkama k PC.
Rozumím Vám, ale prosím pochopte, že jsem doposud spokojeně fungoval na repráčcích k PC od GX za 2000,- . Měly pro mě coby pro laika zcela adekvátní zvuk.
Nicméně chápu, že takto na dálku lze jen obtížně řešit tyhle technické problémy.
@petr2 také jsem nad tím přemýšlel, ale nějak jsem doufal, že supermoderní receiver od Yamahy bude svou funkci plnit lépe než dvacetiletý ohraný "brak" za poloviční cenu.
@frederik Svými dalšími příspěvky jste potvrdil můj první dojem, že nejste žádný audiofil a že nejspíš kupujete věci, které nepotřebujete. K plánované gramosestavě nepotřebujete rádio na dálkové ovládání. Frekvenční rozsah ucha zvládne s bohatou rezervou zesilovač starý přes půl století. Před vydáním peněz doporučuju návštěvu knihovny.
@hlada Pane Hlada, možná jste opomenul fakt, že zrovna nehledám přes 50 let starý zesilovač, který se mi po chvíli rozbije. Chci běžný přístroj se zárukou, v cenové relaci od 5 do 20 tisíc. Tváříte se, jako by to byl nemožný úkol.
Další rozepře mezi snobským audiofilem a laikem jsou již marnotratné, poněvadž AV receiver je vrácen a koupil jsem od Pioneer čistý zesilovač. Takže asi tak.
Já nevím.
RX-V4A 5.2-Channel AV Receiver with 8K HDMI and MusicCast
Je to 5+2 kanálový zesilovač a vyžaduje odpvídající signál + soustavu reproduktorů
- 5.2-channel 80 Watt surround sound with Dolby TrueHD and DTS-HD
- 4K120AB and 8K60B HDMI with HDCP 2.3 and eARC (4 in/1 out)
- Dolby Vision™, Hybrid Log-Gamma and BT.2020
- Supports enhanced media and gaming – ALLM and VRR
- Wi-Fi®, AirPlay 2®, Spotify Connect and Voice Control
- MusicCast App control
- Pandora®, Spotify, Amazon Music, SiriusXM, TIDAL, Deezer, Napster and more
- YPAO automatic room calibration
---
Tady
jsou návody k použití.
Četl jste?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.