Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjení notebooku lenovo ideapad 5 pro 16

Od: karame odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
v předvánočním chaosu jsem zapomněla nabíječku v jiném městě a teď řeším jak si nabít notebook. Podle popisu by to mělo jít i přes USB c, ale chápu, že nebude stačit ten co mám z mobilu. Přece jen se chci ale zeptat, zda ti nejde nějak hacknout a nabít to třeba přes powerbanku. Nebo dokoupit nějaký adaptér.
Díky za odpoved
Karamel

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

Půjde to i tím od mobilu. To je celý ten důvod, proč všechna mobilní zařízení musí mít USB-C. Aby se daly nabíjet stejnou nabíječkou.

Nepůjde, pokud ta nabíječka od notebooku neumí správné napětí a nemá dostatečný výkon.
Běžnou USB nabíječkou to nenabije.
lmgify

Z manuálu [PDF, 3,7MB] (tazatelka má tu verzi s číslem 1, tj. s power konektorem typu USB-C):

Vypadá to na napájení 20V/3A (60W) (nevím, kde berou těch 65W) nebo 20V/5A (100W) standardu USB-PD. Tato napětí a proudy si musí s nabíječkou dohodnout, která by jinak měla začít na 5V/0,1A?

Nevíme, co za nabíječku je u toho mobilu (model mobilu?), ale bude to něco z toho PD standardu. Že by 5V/1,5A? To ten notebook nemá interní měnič napětí? To se mi nějak nezdá.

Nabíjení notebooku lenovo ideapad 5 pro 16
Nabíjení notebooku lenovo ideapad 5 pro 16 #2
karame
hodnocení

Mám Huawei nova 3, standardní USB c, po připojení notebook nereaguje
lmgify

Ten Huawei se prý dodává s nabíječkou 5V/2A.

@mikihans měl tedy pravdu, že notebook nemá měnič napětí a nebude umět napětí 5V využít.

Měniče tam nebývají, bohužel vyžadují adaptér, se kterým si dokážou "vykomunikovat" potřebných 20V.

lmgify
hodnocení

0x

Půjčit si nabíječku někoho jiného, kdo má notebook s USB-C?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]