Nejste přihlášen/a.
ahojte lidicky, takova obecna otazka, spis na vase zkusenosti. Nejaky tip na fotoaparat, digi asi, uplne neco obycejneho, nejsem fotograf, bude se to hodne uploadovat na net. Jestli neco mate doma a jste s tim treba spokojeni,tak prosim napiste, dekuji. Cena kolem 2-3 tisic uplne staci.
Dekuji a pekny den, Veronika
Není nad to se o fotografování něco dozvědět... Máte určité představy, co budete nejčastěji fotografovat, jak budete své foto prohlížet, jestli v počítači nebo jako papírové fotky, nebo jestli chcete jen fotit a o ostatní se má postarat fotoaparát,
navrhuji přečíst si např. megapixel.cz/... nebo megapixel.cz/...
v cenové relaci 2 - 3 tisíce je mnoho různých typů fotoaparátů od různých výrobců... je to sice malá investice, ale bylo by vhodné o tom něco vědět...
doplněno 03.07.10 06:39:Z odpovědi mám Olympus, známá má Panasonic...celkem dobré fotky, a pod. se toho tazatel moc nedozví.
Já mám Canon...a jaký můžu mít? od drobečka do dlaně Ixus 50 tenkrát koupený za 12 000,- až po dejme tomu Power Shot S 90 za dnešních 12 000,- , mezi kterými je fantastický rozdíl, a taky je mezi nimi v současně prodávaných kompaktech možná dalších 20 typů fotoaparátů.
Můžu mít i Canon zrcadlovku, i ta ...dělá dobré fotky...
Tazatel by měl mít určitou představu o tom, co od fotoaparátu chce, a potom si vytipovat určité kusy, porovnávat, poradit se a vybrat. I tak se stane, že už je skoro rozhodnutý, a pár dní před nákupem přijde informace o nové "mašině"a dilema je tu znova...Tak jak se to stalo i mně, už 4 měsíce se ve fotoaparátech "přehrabuji, jak bába v koksu"...
Třeba ale říci, že dnes prodávané ( i třeba dva roky staré typy) fotoaparáty jsou na takové úrovni, že i opice po zamíření a stlačení spouště vyprodukuje ...celkem dobrou fotku...
S Olympusy mám dobré zkušenosti.Nedávno jsem musel odložit Mjů 700,který mi upadnul a prasknul display.Foťák je kompakt do kapsičky,velice praktický.Dnes je tato řada už za 2500.-
Pro domácí foto je velice výhodný.Teď jsem si koupil zrcadlovku E-450,a díval jsem se na ceny na internetu.Pak ještě v prodejnách a neliší se to příliš od sebe.Takže spíše než na internetu bych dal přednost koupi v kamenných obchodech.
JABRAKA
doplněno 03.07.10 10:35:Tady jsou některé k nahlédnutí.
JABRAKA
Taky mám olympus, nový stál asi dvacet tisís (nepamatuju si přesně, koupil jsem ho z nějaké výhry), a když jsem mu tuhle usedl objektiv, koupil jsem tentýž na Aukru za nějaké dva tři tácy (byl to Olympus 5000). Dnes samozřejmě dostanete mnohem dokonalejší za mnohem lepší cenu, já s novým nákupem čekám, až klesne cena 18x zoomu pod pět tisíc . Na každýpád mrknout se naAukro přinejmenším neuškodí.
příteli z Tunisu, copak je nového u Olympusu v 18x zoomu? Naposledy pamatuji S 550 a S 560 někdy v r. 2007, ještě bylo nějaké vyšší číslo, ale také starší kus... Teď běží 30x SP800 a nějaké 15x ,14x a méně, dej vědět, ta 18x by mohla být v té ceně okolo 5000,- zajímavá...
doplněno 03.07.10 13:11:musím pochválit jabraka, jediný udává typ nebo název fotoaparátu! Opakuji, Olympus je za 50 000,- i za 1 990,- ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.