Nejste přihlášen/a.
Mám po dědečkovi který již nežije starý mobil Nokií 5110 a v jednom obchodě jsem sehnal úplně novou baterií na tento model telefonu. Vyzkoušel jsem do toho dát simku, nabít a on normálně funguje a dá se z něj volat a psát sms. Mám též seniora strýce 63 letého a tak bych mu chtěl dát k vánocům dárek.Jsou tyto tlačítkové telefony stále oblíbené u starých seniorů a používají tyto typy ve většině případů, že bych svému strýci udělal tím radost?
No nevím, řekl bych že šedesátník bez obtíží ovládá soudobý dotykový telefon. Je ale pravda, že můj tchán nedá dopustit na svou letitou Nokii 6303 - jenže jemu je skoro 85let.
Za mě je to dost pofiderrní dárek - jako kuriozitka dejme tomu, ale na používání nic moc.
On má ještě původní krabici, nabíječku, návod a je velice zachovalý téměř jako nový bez jediného škrábance a klávesnice téměř nepoužívaná s jasnými písmenky a číslicemi, vše v naprostém pořádku jenom jsem vyměnil baterií za novou. Nyní testuji jak dlouho vydrží a jestli je dobrý signál. Designem je celkem pěkný mobil.
Končí síť 3G ( pokud ji vlastně 5111 podporuje), zústane 2G a vyšší. Může se stát horší pokrytí signálem. Já právě pořídil manželce tlačítkový telefon s LTE - záruka pokrytí a dobré kvality přenosu hlasu.
Strýc 63 let? - ještě mladík! Mě je o 13 let více a v mobilu mám kancelář, bankovnictví, poštu, dobrý fotoaparát a kameru, planetárium, k tomu endoskop ...
@jura2...Seš borec. Já kamaráda 51 let nemohu přesvědčit, aby už ten starej tlačítkáč od nokie zahodil. Asi ho přesvědčí přímo zrušená síť.
Nic mne strýc neudělal, jen nosí silnější dioptrické brýle a velká tlačítka na omak by pro něj mohla být výhodná. U dotykového smartfonu se často nervuje a vadí mu aplikace. Anténu Nokie 5110 schová pod čepici v zimě nebo do kapuce a nikdo se z mladých puberťáků mu posmívat nebude. Možná je ještě dost staříků s tlačítkovými mobily kterým to tak vyhovuje si zatelefonovat a napsat sms.Mobil primárně má sloužit k tomuto účelu.
Proč si dnešní mladí myslí, že pro šedesátiletého je vrchol techniky tlačítkový mobil, a dál už nezvládá?
Mně je 56, zažil jsem spouštění GSM sítě, v práci máme služební starý samsung ke komunikaci s kolegy, a já už s ním mám problém někoho v seznamu najít a vytočit. Kromě sama sebe, tak s tím vždycky šlehnu.
Před pětadvaceti lety jsem jezdil s kamionem, který měl tahač LIAZ 300 (to byla ta poslední okapotovaná série se spoilery). Ale protože liazky měly spojkový pedál takové to prkno, při kterém sis procvičoval kotníky a achilovku, tak jsem se kvůli pohodlí naučil všech dvanáct půlek ve špajzce sázet bez spojky, jen s plynem. A to naložený vážilo 40 tun, a že jsi musel umět včas řadit, zajména do kopce, o tom ani nedejchej.
Takže neměj obavy.
Co se týče toho telefonu, tam jde o to, že je to jednak už nezvyk, narozdíl od jízdy v autě, a pak, že je to ergonomicky naprosto do mých rukou nevhodné (malá tlačítka).
Já soudím podle sebe.
Jako kluk jsem si hodně hrál se Siemensy, updatoval FW nebo jsem uměl ve Windows přes GSM manager rozchodit GPRS internet po COM portu a udělat ze Siemens mobilu modemek.
Dneska už bych s tím měl problém a asi bych to už nedokázal
Tak víš co, technologie pokročily a když jsi dřevní doby opustil před dvaceti lety, tak s tím máš problém. Auto s manuálem řídíš furt. Samozřejmě, že dokážu tlačítkáčem volat, akorát je to nezvyk a šílené rozhraní. A umím rozdělat oheň bez sirek.
Ale pár lidí, co by chtěli mít telefon na kliku nebo s vytáčecím ciferníkem, ještě pořád je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.