Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diakritika a sms

Od: kopretina1988 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, už několik dní se snažím na svém mobilu Xiaomi Redmi 12 zrušit diakritiku při psaní na klávesnici a za boha mi to nejde. vždy když jsem si pořídila chytrý telefon,tak to bylo to první co jsem udělala. nesmírně mi vadí automatické opravování textu, protože mě to zdržuje (smazat opravené slovo a podruhé napsat to, co jsem už jednou vytukala). Inspirovala jsem se několika návody na googlu, leč bez úspěchu. Nedávno jsem se dočetla, opět na nějaké jiné radcovske stránce, že už to snad u nových mobilu ani nejde. Tak se ptám - jde nebo nejde?
Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Trochu si odporujete. Píšete o diakritice a pak zase o automatických opravách. To jsou přece dvě různé věci. Automatické opravy dokáží udelat z psaného textu pasqil i když tam nebude diakritika.

hodnocení

0x

Dobrý den,
telefon by měl mít SMS aplikaci od Google.
Postup u novějších verzí je:

Otevřete si aplikaci Zprávy.
Vyberte ikonku, co je v pravém horním rohu.
V menu vyberte Nastavení aplikace Zprávy.
Dále Rozšířená nastavení.
Zde aktivujte volbu Používat jednoduché znaky..

Toto možnost tam nemám. Jaká je vaše aplikace (jako já jsem napsal níže) a verze?

Zdravím, mám úplně stejnou verzi jako @juraja.

hodnocení

0x

Bohužel zklamu vás. Ty chytré telefony jsou tak hloupé, že mají za máku možností nastavení a tahle možnost tam není. Takže musím jak za krále klacka psát ťukáním jednotlivých písmenek.

Ještě naděje by byla v nastavení klávesnice: aby dávala kompletaci bez diakitiky aale ani tahle možnost tam není.
Moje aplikace: com.android.messaging 1.0.001

hodnocení

0x

Poco X3 NFC android 12 / MIUI -14.0.5.

Aplikace : messages.android-20231114-01-RC11.p

Mám to tak stejně

Zprávy / klik na svůj učet /Nastavení aplikace Zprávy / Rozšířená nastavení / Používat jednoduché znaky.

hodnocení

0x

Diakritika nesouvisí s přednastaveným opravováním textu. Psaní přednastavených slov lze vypnout u většiny telefonů. Bývá to v nastavení aplikace Zprávy. Diakritiku však píšeme delším podržení té které klávesy a do češtiny patří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]