Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude fungovat mobilní banka bez SIM?

Od: bbuu odpovědí: 17 změna:
Zdravím všechny
Prosím o radu.. když vytáhnu z mobilu SIM kartu,bude mi stále fungovat mobilní banka?
Děkuji předem za odpověď

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
@bbuu Potřebujete potvrzující SMS? Pak SIM mít musíte... Jaké mobilní bankovnictví, u které instituce? Neznáme vaše podmínky připojení, takže ANO i NE...

111®
hodnocení

2x
A co to zkusit?

hodnocení

1x

Mám osobně vyzkoušené, že Air Bank, ČSOB, Raiffeisenbank, Creditas, MaxBanka, Moneta a UniCredit Bank fungují bez SIM. Ostatní nevím.

jirib
hodnocení

1x
Ano funguje,podmínkou jsou data nebo wifi.
Můžete si vybrat jaké chcete ověření.
Od srpna 2023 nepodporují Android 6.0.,tak jsem přešel do minulého století na ověření přes SMS.

111®
hodnocení

0x

nebude, je svázaná s telefonním číslem

hodnocení

0x

Pochybuju. Nevím, jak který telefon, ale můj starší Ericsson mi bez karty stroze oznámil, že není vložená karta a dál se semnou nebavil. Možná šlo volat na tísňová čísla, ale to jsem nezkoušel.

lmgify

Na tísňová čísla musí být mobil schopný volat nejen podle zákona, ale i na základě specifikace mobilního standardu. Tedy jde to na 100%. Možná bude fungovat i číslo 911 (přesměrovává na 112).

Asi jste ho něčím urazil. Se mnou zatím každý telefon komunikoval zdvořile i bez SIM.

bbuu
19.12.23 10:56
hodnocení

Jsem u KB

hodnocení

0x

Podle mne nebude fungovat, páč jak mobilní banka pozná, že to jste Vy, přesněji ze kterého čísla.

jirib
KB klíč je v digitální podobě...něco jako certifikát v počítači nebo na čipové kartě.
Spojení přes šifrované připojení bankovní aplikace.

Spojení přes šifrované připojení bankovní aplikace.

Jak se spojí s bankou, když nemá Simku?

jirib
Přes aplikaci v mobilu(jméno,heslo).Na simm to nemá vliv.
Hlavně potřebuje internet...

Jako že se telefon připojí přes internet bez simky?

Neznám, nevím, proto se ptám.

Přes WiFi.

jirib
19.12.23 13:36

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]