Nejste přihlášen/a.
Ahoj, pár dní se pomalu sžívám s Motorolou Moto E40 a nejvíc mě zaráží jedna podivnost.
Totiž, pokud mi někdo volá ve chvíli, když s telefonem právě něco dělám, ani nepípne, jen se mi potichu nahoře na liště objeví malý sluchátko a musím se jakoby přepnout ručně do telefonování, abych mohl hovor přijmout. Jindy se mi zase stalo, že telefon v kapse začal zvonit, ale nerozsvítil přitom display, do ročního odemknutí jen zvonil. Připadá mi, jako by volací aplikaci nějak chyběla priorita k překrytí obsahu obrazovky, nebo jak to popsat.
Po téměř 4 letech se softwarově značně nedotaženým Ulefone jsem doufal v trochu vychytanější chování Motoroly
Nebo je šance, že by mohla pomoct aktualizace, kterou mi systém opakovaně nabízí? (neaktualizuju si dobrovolně nic, pokud to není nezbytně nutný).
Díky
Olej v autě je něco jinýho, systém se neopotřebovává, navíc po 4 dnech používání Takže ani tovární nastavení není řešením, to v něm před těmi 4 dny bylo postupně zprovozňuju přenesený aplikace a oblíbený nastavení. Navíc nechci riskovat, že aktualizace třeba jednu chybu opraví a dalších několik přinese... navíc u 2 roky starýho modelu bych předpkládal, že už budou dětský nemoci vyléčený z výroby.
Hledám, jestli se někde v nastavení nedá konkrétně ovlivnit zobrazení ve smyslu jako "vždy na vrchu" ve windows, prostě že překryje všechno ostatní.
"Svým způsobem" opotřebovává, to sice jo, ale k tomu oleji v motoru bych to nepřirovnával, to spíš k těsnění pod hlavou, nebo únavě materiálu Po třeba roce provozu budiž, to bych zahlcení nějakým bordelem bral, ale ne hned u novýho.
Verze softwaru z výroby právě není z doby uvedení, ale asi o rok mladší, což je důvod, proč předpokládám už aplikovanou "záplatu" na případný prvotní nedokonalosti.
Na všehno možný, co vypadá na souvislost s překrytím jsem koukal, případně zkoušel měnit a nic podezřelýho nenašel.
ALE, vypadá to, že jsem příčinu právě našel - měl jsem nastaven (myslím, že se to přeneslo ze starýho telefonu) režim "nerušit" - mám v telefonu i pracovní simku, tak aby mě nějakej časově negramotnej zákazník nebudil v noci. Ten režim by měl od večera do rána "vypnout" hovory a další zvuky od čísel, co nemám v seznamu. Když jsem ho jednoduše vypnul, telefon hned začal vydávat u všeho možného celkově větší množství zvuků a příchozí hovor okamžitě překryje obsah obrazovky - tak, jak to má být. Tak buď je nějaká chybka v tomhle nerušícím režimu samotným, nebo v jeho pravděpodobným přenesení z předchozího telefonu.
No právě, v počítači ani telefonu si neaktualizuju nic, kde to není bezpodmínečně nutný k zachování funkce, používám firewall, abych aspoň částečně aplikacím přerušil přístup k reklamám a aktualizacím... Před lety jsem si omylem spustil aktualizaci všech aplikací, to byl průser, pak ty hodiny hledání původních starých verzí ... Nový byly většinou nepřehledný, neintuitivní, s hromadou zbytečných kravin a jako bonus plný reklam S aktualizací Androidu zkušenost zatím nemám, jen ze svého okolí zprostředkovaně ty nejhorší, proto se s obavami ptám, než to případně odklepnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.