Nejste přihlášen/a.
Zapnuli jsme jí po rozbalení a vyprali prádlo a hned po skončení programu ho vytáhli a je chladné.
Neporadil by mi někdo co děláme špatně?
Jen jsme zvolili program SYNTETIKA a dali prát a prádlo vytahujeme chladné. Je to u nových praček normální že se na závěr proplachuje studenou vodou?
Nebo něco děláme špatně?
Děkuji
4x
doplněno 09.12.23 19:20: Bobužel i většina pracích programů nyní defaultně pere na nízké teploty, třeba jen 30, nebo 40°C. Ty jdou většinou trochu (pracně) zvýšit. Ekonormy a energetiké třídy vedou výrobce k tomu, že pračka musí vyprat v trošce neohřáté vody. Že je prádlo kvůli tomu hodinu zbytečně žmouláno v silnèm pracím prostředku a vyplavují se z něj vlákna, to nikoho nezajímá. Tedy už začíná zajímat, ale k nastavení normální teploty to nevede, jen se přidají na výstup filtry mikročástic.
Předchozí pračka měla prádlo po dokončení pracího cyklu teplé.
Byl zvolený obyčejný program, nevím jestli tam vůbec bylo máchání.
Prostě se připojíte pračku na Termostatický směšovací baterii a budete plnit nikoliv studenou ale 30° teplou vodou
Jiná možnost totiž neexistuje, jsme pod diktátem evropské unie, tedy ne že by mi to vadilo, protože když něco mohu změnit, tak to změním a naopak
Jen teď jak zjistím, že se voda opravdu ohřeje na těch 40°C?
Kdyby bylo vadné topné těleso, prala by pračka nebo ne?
A hadice se můžu dotknout jak bude zrovna vypouštět, ale to bych u toho asi musel stát celou dobu.
Důležité je, jestli je prádlo vyprané, jak k tomu pračka dospěla, vás nemusí zajímat. A vyprané prádlo snad poznáte, nebo ne?
Zajímá mě jestli když odejde topné těleso, tak mi vyskočí nějaká hláška na pračce?
@doly
neprala, zahlásila by chybu tE (chyba termočidla, tj. i neohřáté vody) na displeji, případně by to mohlo hlásit v diagnostice Smart Diagnosis. Wi-Fi váš model nemá, takže informace skrz app ThinQ nejdou.
Opět ale otázka - máte novou pračku, proč to řešíte? Až bude problém s praním, tak něco řešte. Poznat by to bylo hned, protože studenou vodou se toho moc nevypere, hlavně bílé.
A jestli vaše předchozí pračka měla teplý buben po posledním máchání, tak s ní bylo něco hodně blbě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.