Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjení telefonu v autě

Od: knick odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, párkrát jsem použil dosloužilý telefon s plnou pamětí jako navigaci aplikací mapy.cz (bez internetu). Telefon byl cca 2 hod. jízdy připojený do USB zásuvky rádia nabitý na 80% a v cíli měl cca 75%. Tak se ptám, zda je takové nabíjení (z rádia) v pořádku nebo si mám pořídit USB zásuvku do zásuvky (zapalovače) auta? A půjde nabíjet takto i telefon s rychlým nabíjením 18 či 33V? Děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je to normálni. To USB na rádiu není určeno k nabíjení, takže nedá tolik proudu. Tento problém je i s některými CL nabíječkami, zejména těmi ,,plastovými´´. Já jezdím denně podle Waze, takže jsem podbný problém měl též, vyřešil jsem to jednoduše - koupil jsem slušnou , kovovou CL nabíječku co dává 2x2A, ta je dostatečná i pro slušné nabíjení telefonu za jízdy

hodnocení

0x

Telefon není primárně určený pro navigaci a při použití ve vozidle je často jeho spotřeba větší, než se přes USB stačí nabíjet. Mám stejnou zkušenost. Nabíjení přes USB do autozásuvky záleží na nabíječce, pokud dává méně než 0,6-0,8A, je to stejné, jako přes USB z rádia. Bohužel s nabíječkou USB 2,0A to nemám vyzkoušené, ale snad by to mohlo fungovat. S rychlím nabíjením nemám žádnou zkušenost.

knick
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Když tedy použiji autozásuvku, tak o jaké nabíječce píšete? Do do zásuvky auta dám redukci s USB, do ní kabel od telefonu bez nabíječky. Nebo se mýlím? A výsledek bude stejný jako nabíjení z rádia?
halamus

do zásuvky auta dám redukci s USB

To, čemu říkáte redukce s USB je ve skutečnosti nabíječka do auta.

knick
hodnocení

Díky za vysvětlení
makak
Něco takového za par korun m.alza.cz/...
Nebo cokoliv podobného podle parametrů/konektoru/specifikaci co potřebujete

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]