Dobrý den, prosím o radu. Mám záložní zdroj (300W) pro napájení oběhového čerpadla kotle. Zdroj má svou vlastní pojistku/jistič/tepelnou ochranu v hodnotě 3A. Tato pojistka je na vstupním kabelu že sítě. Když připojím oběhové čerpadlo pojistka po nějaké době (vyloženě náhodně) vycvakne. Pojistku zamáčknu a systém zase nějakou dobu běží. Když jsem měřil protékající proud tak do čerpadla teče 0.3A na vstupu zdroje mám 0.2A a když dochází k výpadku problikává mi i víc jak 10A na vstupu do zdroje... Nevíte, kde by mohl být problém? Když čerpadlo odpojím a připojím třeba nabíjení powerbanky tak to funguje bez problému 24 hodin... Děkuji.
Málo informací! Jak daleko máš čerpadlo od zdroje? Že by občas zkratoval kabel? Zkus zatížit výstup hned na svorkovnici zdroje stejným odběrem jako má čerpadlo- může mít záviťák apod...
Zdá se, že je vadné čerpadlo nebo výstup toho zdroje, napájecí drát je tam uvolněný a občas (v důsledku zřejmě provozních otřesů) se dotkne kostry a vyhodí pojistku.
Nejsem žádný znalec, ale tohle mi připadá jako nejpřirozenější vysvětlení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.