Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autorádio na nabíječce

Od: blod® odpovědí: 14 změna:

Chtěl bych použít v garáži autorádio co mám navíc na poslech hudby.Mohu ho připojit na autonabíječku co má 12V a 8A?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer
hodnocení

8x

Ano,ty můžeš.Nabíječka nemá vyfiltrované napětí a radio může hučet na 50Hz.

hodnocení

4x
Záleží na konkrétní nabíječce. Na těch chytrých to bez akumulátoru nebude fungovat. Na jednoduchém usměrňovači bude hodně slyšet první harmonická 100Hz.

hodnocení

3x

Dříve to bylo naprosto normální...

Bude to fungovat.

Nebude, stara nabijacka nema vyhladene napatie a moderna zase meria, ci tam je akumulator.

Peter, ale proč nám to v dílně běhalo roky? Ale tak mne napadá, že tam dole byla starý baterka, na kterou to šlo a nabíječka jí stále dobíjela.

Je to již 40 let, tak si to přesně nepamatuji. Ale pamatuji vysílačky CB, ty na nabíječku a nefiltrovaní zdroje, strašně vrčely...

Spravne uvadzate dovod : akumulator ako vyhladzovac napatia.

hejl
hodnocení

2x

Já bych tomu věřil

hodnocení

2x

Připojit to můžeš, poslouchat ale ne. Autorádio je konstruované pro připojení k akumulátoru a nemá proto na napájení žádný filtr. Stejně tak obyčejná nabíječka s trafem a usměrňovačem. Bude bručet. Musela by to být nabíječka, ze které leze vyfiltrované napětí. Stačilo by k ní připojit nějaký akumulátor, který by zároveň držel paměť při vypnutí. Pro poslech v garáži stačí 1 - 2 A.

kmet
hodnocení

2x

Co k tomu paralelně přidat vyřazenou autobabaterku? Vyřešeno.

asd1

Přesně tak. Ale buď chytrou nabíječku nebo odpojovat - blbá nabíječka jede do plynování.

hodnocení

1x

Kdysi jsem taky řešil a vyřešil starým spínaným zdrojem z PC, ten fungoval bez problémů.
Problém byl jen v tom, že si rádio nepamatovalo uložené stanice po vypnutí.

hodnocení

Jsem si nebyl jist těma 8A

hodnocení

jsem zapomněl napsat že jde o rádio RMS 510 které má docela při zatížení vysoký odběr.Snad teda CD/DVD by mohlo jet bez hučení.

já bych to asi řešil takto: t-led.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]