Dobrý den, prosím o radu. Mám tablet Lenovo ThinkPad 10 (Type 20C3). Jelikož se nyní kvůli práci často pohybuji v lokalitě, kde není WiFi, chtěla jsem to vyřešit SIM kartou s daty. Koupila jsem si v Electroworldu předplacenou T-Mobile SIM s daty. Vím, že bych si mohla vytvořit hotspot přes mobil, ale v telefonu mám menší objem dat a nechce se mi navyšovat tarif. Proto jsem to chtěla jen na omezenou dobu vyřešit předplacenou SIM kartou. Za několik týdnů/měsíců se má lokalita v práci změní a už budu mít přístup k WiFi. Problém je, že nevím, jakým způsobem SIM kartu aktivovat. Tablet má slot na MicroSIM. SIM se mi po vložení načetla, ale nemohu využívat data. V příbalovém letáku od SIM jsem se dozvěděla, že ji nejprve musím aktivovat prvním hovorem. Jenže tady je ten problém : Tablet má operační systém Windows (Win11) - čili z něj nemohu volat a posílat zprávy. Napadlo mě aktivovat SIM v telefonu a pak ji už aktivovanou vložit do tabletu. Jenže do tabletu pasuje formát MicroSIM a do telefonu NanoSim. Musela bych tu SIM oříznout na Nano formát, vložit do mobilu a aktivovat. Jenže pak už ji nemohu vložit zpět do tabletu I kdybych si po jejím výřezu nechala tu odřízlou část a aktivovanou část do ní pak opět vložila (udělala z NanoSIM opět MicroSIM), tak před tím T-Mobile varuje, že už by pak nemusela v tabletu fungovat. Vím, že tento problém je asi nejlepší řešit přímo s operátorem, přesto zkouším nejprve tady, zda jste někdo řešili stejný problém. Pokud ano, jak jste ho vyřešili? Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.