Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak aktivovat SIM v tabletu Lenovo s OS Win11?

Od: lucieee odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
prosím o radu. Mám tablet Lenovo ThinkPad 10 (Type 20C3).
Jelikož se nyní kvůli práci často pohybuji v lokalitě, kde není WiFi, chtěla jsem to vyřešit SIM kartou s daty.
Koupila jsem si v Electroworldu předplacenou T-Mobile SIM s daty. Vím, že bych si mohla vytvořit hotspot přes mobil, ale v telefonu mám menší objem dat a nechce se mi navyšovat tarif.
Proto jsem to chtěla jen na omezenou dobu vyřešit předplacenou SIM kartou. Za několik týdnů/měsíců se má lokalita v práci změní a už budu mít přístup k WiFi.
Problém je, že nevím, jakým způsobem SIM kartu aktivovat.
Tablet má slot na MicroSIM. SIM se mi po vložení načetla, ale nemohu využívat data.
V příbalovém letáku od SIM jsem se dozvěděla, že ji nejprve musím aktivovat prvním hovorem.
Jenže tady je ten problém :
Tablet má operační systém Windows (Win11) - čili z něj nemohu volat a posílat zprávy.
Napadlo mě aktivovat SIM v telefonu a pak ji už aktivovanou vložit do tabletu.
Jenže do tabletu pasuje formát MicroSIM a do telefonu NanoSim. Musela bych tu SIM oříznout na Nano formát, vložit do mobilu a aktivovat. Jenže pak už ji nemohu vložit zpět do tabletu
I kdybych si po jejím výřezu nechala tu odřízlou část a aktivovanou část do ní pak opět vložila (udělala z NanoSIM opět MicroSIM), tak před tím T-Mobile varuje, že už by pak nemusela v tabletu fungovat.
Vím, že tento problém je asi nejlepší řešit přímo s operátorem, přesto zkouším nejprve tady, zda jste někdo řešili stejný problém.
Pokud ano, jak jste ho vyřešili?
Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

A operátora v dohlednu nemáš? Který by ti to aktivoval...nebo poradil? Zkus zavolat na operátora Tmobile jak na to...

makak
hodnocení

0x
Běžně stridam sim mezi telefony, co mají mikro/nano formát a problém nikdy nebyl. Nebo si od někoho pujc telefon s mikrofonem formátem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]