Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze nejak spojit ulomeny plochy kabel USB-C?

Od: boban® odpovědí: 12 změna:
Je to od telefonu.
Plastovy drzacek co drzel usb konektor na miste se utrhnul(nerval jsemnto nokdy silou) a pak pri kazdy vlozeni zasunuti nabijecky se to trochu pohlo dopredu,odpojenim nabijecky zpet a tak furt dokola.
Diky
doplněno 04.12.23 14:15: Hlavne mi slo o to ho zprovoznit na nejakou tu hodinu kvuli kontaktum v telefonu a tak dale.

Lze nejak spojit ulomeny plochy kabel USB-C?
Lze nejak spojit ulomeny plochy kabel USB-C? #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

11x

tohle se neopravuje..

hodnocení

9x

Tohle je fakt spotřební věc. Oprava = znovuvýroba. Nic se nedá použít znovu. Navíc ten koenktor bude opotřebený taky.

Je to neretabilní i vzhledem k výrobní ceně.

To je jako opravovat skleničku na pití vteřinovým lepidlem.

doplněno 04.12.23 14:41:

Netuším, zda to jde nějak snadno, ale rozebral bych ten telefon a připojil nabíječku na 3,7V liionku nějakým takovým zařízeníčkem.

Dobil bych raději baterku nežli pižlal konektor a kontakty pak přesunul modrým zubem nebo google cloud.

dratek.cz/...

hodnocení

6x
V krajní nouzi to lze oškrábat na měď a propájet tenkými drátky. Ale pak se to musí zafixovat, aby se s tím nepohlo. A servis to neudělá, leda tak kutil.
Určitě by bylo lepší vyměnit to jako díl. Co je to za telefon?
hodnocení

Sony xperia xz. Kupoval jsem ho jako novej 2 roky zpet. Hlavne kvuli jeho hudebnim vlastnostem-slusny cipy na zvuk...
Hlavne mi slo o to ho zprovoznit na nejakou tu hodinu kvuli kontaktum v telefonu a Tak dale.
Dá se normálně noupit:
servisnidily.cz/...
A pokud ho chcete nabít jen jednou, dá se přípravkem nabít samotná baterie a stahovat pak přes WiFi.
hodnocení

@tomkk
Dik za odkaz. Bohizel mam xperia XZ a ne XZ Premium. Ten muj konektoer proste vymenit nelze.
Kde se da koupit twn pripravek na nabiti baterie?
hodnocení

@gumidek
Dik mrknu na to

hodnocení

1x
Se musím zeptat. Proč chcete opravovat něco co stojí cca 50kc?
hodnocení

Ne 50 kc, musel bych sehnat celou desticku. Chci ho zprovoznit na chvilku kvuli kontaktum...
tyler
Tak potom tedy propojit ulomené konce toho flex kabelu či co to je, jak radil tomkk.

bery*
hodnocení

0x

Zkusím se taky přidat s trochu podobným problémem. Občas na starších nabíječkách/kablíkách mikrousb měním utrhaný/vyčochtaný koncovky za nový čínský, polaritu zkusmo, prostě buď se telefon nabíjí, nebo přehodím ... dokud jsem k tomu nepoužil silnější powerbanku, která odpravila destičku nabíjecího konektoru v telefonu ... Jde o Ulefone Note 7p, věrně mi sloužil skoro 4 roky, fňuk, fňuk ... Už mám náhradu, tedy telefonu, né tý destičky, tu už jsem nikde dostupnou nenašel.

Na pár dní, než mi přišel nový telefon, jsem ho rozpůlil a přímo ke konektoru baterky napájel slabou dvojlinku s mikrousb konektorem, aby zatím šel nabíjet. Kvůli nedostatku místa jsem vypustil i nabíjecí obvod, jen těch 5V srážím o úbytek na diodě, navíc baterka má max 4,4V a v sobě ochranu. ALE, telefon o nabíjení samozřejmě neví, takže už 2 dny ukazuje 2% a upozornění na vybitou baterku a když zkusím zapout třeba foťák, tak jenom vyskočí hláška že baterka. Rád bych ho použil do garáže na hudbu místo ještě staršího předešlýho šrotu, ale zajímalo by mě, jestli ty % baterky jde nějak očůrat nebo občas fiktivně rádoby zkalibrovat? Doufal jsem, že po odpojení/připojení baterky by se to mohlo snad aktualizovat jenom podle napětí (aktuálně rovný 4V, takže cca 3/4), ale ani prd, zůstaly tam ty 2%.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]