Nejste přihlášen/a.
Tohle je fakt spotřební věc. Oprava = znovuvýroba. Nic se nedá použít znovu. Navíc ten koenktor bude opotřebený taky.
Je to neretabilní i vzhledem k výrobní ceně.
To je jako opravovat skleničku na pití vteřinovým lepidlem.
Netuším, zda to jde nějak snadno, ale rozebral bych ten telefon a připojil nabíječku na 3,7V liionku nějakým takovým zařízeníčkem.
Dobil bych raději baterku nežli pižlal konektor a kontakty pak přesunul modrým zubem nebo google cloud.
Zkusím se taky přidat s trochu podobným problémem. Občas na starších nabíječkách/kablíkách mikrousb měním utrhaný/vyčochtaný koncovky za nový čínský, polaritu zkusmo, prostě buď se telefon nabíjí, nebo přehodím ... dokud jsem k tomu nepoužil silnější powerbanku, která odpravila destičku nabíjecího konektoru v telefonu ... Jde o Ulefone Note 7p, věrně mi sloužil skoro 4 roky, fňuk, fňuk ... Už mám náhradu, tedy telefonu, né tý destičky, tu už jsem nikde dostupnou nenašel.
Na pár dní, než mi přišel nový telefon, jsem ho rozpůlil a přímo ke konektoru baterky napájel slabou dvojlinku s mikrousb konektorem, aby zatím šel nabíjet. Kvůli nedostatku místa jsem vypustil i nabíjecí obvod, jen těch 5V srážím o úbytek na diodě, navíc baterka má max 4,4V a v sobě ochranu. ALE, telefon o nabíjení samozřejmě neví, takže už 2 dny ukazuje 2% a upozornění na vybitou baterku a když zkusím zapout třeba foťák, tak jenom vyskočí hláška že baterka. Rád bych ho použil do garáže na hudbu místo ještě staršího předešlýho šrotu, ale zajímalo by mě, jestli ty % baterky jde nějak očůrat nebo občas fiktivně rádoby zkalibrovat? Doufal jsem, že po odpojení/připojení baterky by se to mohlo snad aktualizovat jenom podle napětí (aktuálně rovný 4V, takže cca 3/4), ale ani prd, zůstaly tam ty 2%.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.