Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrovnání pračky

Od: ooggyy odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, zakoupil jsem pračku s vrchním plněním Elektrolux. Byla jakžtak vyrovnaná už po rozbalení a tak jsem rovnou pral. Na to že nebyla zrovna levná a je vybavena lepším inverotorovým motorem tak se mi odstřeďování zdálo krapet hlučnější. No rozhodl jsem se jí vyrovnat přesně. Šteloval jsem přední nožičky a nakonec jsem se snažil dorovnat zadníma které, ale vypadali odlišně. Při otáčení jsem se dostal do polohy kdy už očividně otáčet nešlo, ale výška nožičky zůstala víceméně stejná. Každopádně to nějaký efekt asi mnělo a pračku jsem krásně vyrovnal nebo se dorovnala sama nevím. Postupoval jsem zcela automaticky jak jsem byl zvyklý s předchozími pračkami. Bohužel jsem zhrůzou zjistil, že u pračky se štelují pouze přední, zadní by se měli štelovat automaticky či co což je pro mne novinka. Při dalším praní, když se spouštěl ždímací cyklus se pračka jakoby lehce pohupovala ze strany na stranu, nevím jestli to dělala předtím, každopádně jinak stojí všema nožičkama pevně na zemi. Uplně se mi teď nechce ji znova přesouvat naklápět a zkoumat jak je tam ten samostav řešený. Dá se říct, že ždíme zcela stejně jako předtím a ani na 1200 otáček nikam necestuje. Myslíte, že jsem tam něco rozšteloval, pokazil?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Těžko říci, s čím jsi kde a jak šteloval. Kříšťálovou kouli mám v opravě.

ooggyy
hodnocení

Jasně to tam píšu ty chytráku!

hodnocení

0x

Pro jistotu e zeptám, ona už je to tu taková klasika, odstranil jste přepravnmí šrouby na zadní stěně?

ooggyy
hodnocení

Jasně všechny a nandal záslepky.

ooggyy
hodnocení

Prostě jsem otáčel nožičkama, kterýma se otáčet nemá neboť jsou samostavitelný a teď nevím jestli jsem to nějak nepokazil, třeba jsou krom toho, že se štelujou sami nějak přednastavený z výroby nevím jak ten mechanizmus funguje...

kmet
hodnocení

0x

Jsou dvě možnosti a obě jsou nechat to být a už do toho nehrabat, stejně se s tím teď už nedá nic dělat. Buď se "nic" nestalo a nebude to dělat problém, nebo se to časem ozve a technik to nejspíš opraví na záruku, protože nebude mít možnost dokázat, že jste si to zničil sám. Takže se nic neděje.

ooggyy
Tak nějak to nejspíš dopadne.

hodnocení

0x
Asi jsem slepý, ale kde píšeš model pračky? To je tak nějak potřeba.
ooggyy
ELECTROLUX 600 SensiCare EW6TN3262IC

hodnocení

0x
Na vyrovnání stačí přední nožky. Pokud je podlaha echt křivá, vypodlož danou nožku. Pak bych investoval zhruba 150kč do tlumících bloků. Je to sada gumových koleček pod nožky, které tlumí vibrace a částečně zabrání i cestování pračky po zemi. Jinak my pokud není důvod navýšení ždímáme jen na 1000ot. Pračku to znatelně zklidní.
ooggyy
Souhlas za mně i 800 je úplně v pohode.
Těch 1200 byla jen zkouška.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]