Nejste přihlášen/a.
Hledám jednoduchou aplikaci (pokud možno v češtině) pro android na příjem a posílání SMS (originál aplikace "zprávy" z androidu mi z pár důvodů nevyhovuje). Nepotřebuji desítky smailíků ani barevných pozadí, nechci nic nikam ukládat (už vůbec ne do Googolu), nic s nikým nechci sdílet, posílat to přes Internet, nežádám žádné grafické zázraky a animace... Na Internetu je pro SMS aplikací hromada, ale všechny zbytečně složité, šmírovací a plné otravných reklam.
Chci jen napsat a poslat - dostat zprávu (bez Internetu - přímo přes operátora), kterou pak můžu jednoduše smazat. Požaduji zvukové oznámení o každé doručené zprávě (nejen o první zprávě od určitého odesílatele) a o doručení každé zprávy adresátovi. Nic víc, nic míň.
Našel jsem sice nadějně vypadající aplikaci "Chop", ale ukázalo se, že funguje jen když je aktivní "Gogole Play" (což nechápu a vůbec se mi to nelíbí ).
Můj starý, blbý tlačítkový mobil to bez problémů dokázal.
Já mám rád aplikace z řady Simple Mobile Tools která má i aplikaci na SMS kterou sice konkrétně nevyužívám ale používám od nich správce souborů, kalendář a Galerii, jde o jednoduché aplikace které dělají jednu věc. Obchod play nevyžadují ani nainstalovaný.
Nechci kecat ale myslím že dokonce neudělal jedinou aplikaci která by přistupovala k internetu. Jinak samozřejmě jde o svobodné aplikace.
Tady je i na obchodu play pokud je to nutnost.
Nejsem si však jistý jestli SMS aplikace úplně ovlivňuje upozornění pospaným způsobem, to by mělo být spíše na systému ale o tom nechci moc spekulovat.
Sorry že toto znovu otevírám ale musím doplnit: Z GooglePlay tyto aplikace NESTAHOVAT protože vývojář je prodal reklamní společnosti, proto jsou plné bordelu. Toto jsem nevěděl jinak bych na to link nikdy nedal. Pokud to někoho zajímá víc.
Nové odkazy:
- Nový vývoj všech aplikací
- Fdroid verze je v pořádku protože F-Droid nedovoluje balení proprietárního bordelu do aplikací (proto jsme tam nic nenašly)
Omlouvám se za problémy, na GooglePlay už nikdy linkovat nebudu.
To vypadalo slibně. Po nainstalování to sice fungovalo, ale nejen že to bylo plné reklam, ale totálně a nesmyslně mi to rozhodilo ikony na ploše a nedovolilo to jakoukoliv manipulaci s plochou . Byl docela problém se toho zase zbavit a uvést všechno do původního stavu
. Takže dík za tip, ale tohle fakt néé.
Z kama jsi to proboha instaloval? Ta google play verze možná má reklamy to nemůžu ověřit ale ta z Fdroidu rozhodně ne.
Teď jsem si to taky stáhl, nic z popsaných událostí nelze replikovat.
Ta aplikace ani nemá deklarovaný přístup k síti. To by si ty reklamy musela dovézt sebou a za to by v dnešní době, kdy je to všechno trackované, nikdo nezplatil.
Tak to sem nevěděl že na google play dává verze s reklamama. Už budu vždy odkazovat jen na Fdroid. Jestli se ti ještě chce tak to můžeš zkusit z tama. V aplikaci z Fdroidu jsem ještě reklamu neviděl, a kdyby tam nějaké byly tak by to dávalo upozornění na stránce aplikace
Mě to jede jedna báseň
Dal jsem Dialer, SMS zprávy, Galerii, Poznámky a Kalendář - všechno z toho odkazu @bonbona.
Skvělý věci, povolil jsem všechna oprávnění a zakázal jim je odebírat. Hlavně z Galerie mám radost - můžu si prohlížet fotky mnohem intuitivnějc, než s předinstalovanu appkou. Jo a je to z Google Play, asi za tři appky jsem zaplati dvacku. Phone a SMS jsou zadáčos.
Je tada pravda, že net v mobilu zapínám jen když nezbytně potřebuju a na nezbytně potřebnou dobu (banka, WhatsApp apod.) to mě naučily už předchozí mobily i tablety, že ject s trvale zapnutým netem je hovězina
..
taky děkuji za tip, Simple SMS bez chatovací bubliny mi udělala radost a stejně tak Simple Dialer, je přehlednější a má jen jedinou, pro mne zásadní, vadu - ačkoliv se v jeho nastavení dá zatrhnout, aby vždy nastartoval s otevřeným číselníkem (když jsem tu možnost uviděl, rozplakal jsem se dojetím), tak přecejen vždy s číselníkem nenastartuje : - ( a občas je potřeba hledat tu přiblblou tečkovanou šipku, aby se číslicová klávesnice opět objevila. Což je tedy oprc - člověk chce mačkat někým_diktovaná čísla a - není kam, dokud nevytasím klávesnici mačkáním na nějakou šipku - koho tohle napadlo..? Původní aplikace guglu je v tomto ale ještě horší, takže zatím jedu na SimpleDialer.
@petr1309 jo, jsou to dobrý appky.
Požadavek na "stand by" klávesničku rozhodně nemám, je zajímavý, co dovede lidi potrápit
No tak si je hlavně instalujte z F-Droidu, ty verze z GooglePlay se pomalu promění na Adware ta společnost která je koupila to tak dělá se všemi aplikacemi které koupí. Celkově SimpleMobileTools už nikdy nevěřit, používat náhradu Fossify (zelené ikony místo oranžových)
@petr1309
Vývoj probíhá tady, můžeš jim o tom napsat vytvořením issue (bohužel vyžaduje účet na GitHubu). Pokud jim chyba půjde replikovat tak to pravděpodobně opraví. Nicméně tahle aplikace ještě na F-Droidu není ale pracuje se na tom.
Opravdu pokud máte verze z GooglePlay tak se jich zbavte (nebo zakázat aktualizace). Fdroid má plné verze těch aplikací a bez rizika přeprodeje, taky umožňuje instalovat staré verze
Z toho Fdroida mi to teda vůbec nejde.
Jednak se všechny appky jmenujou "Fdroid", to by až tak nevadilo, ale při spuštění to jen točí kolečko a píše, že to aktualizuje repozitáře.
pansvacinka®
včera 21:29[nahlásit]
Z toho Fdroida mi to teda vůbec nejde.
Jednak se všechny appky jmenujou "Fdroid", to by až tak nevadilo, ale při spuštění to jen točí kolečko a píše, že to aktualizuje repozitáře.
...mě to instalovat šlo, v popisu detailu každé z těch aplikací ale opravdu vévodí tlačítko "Download_Fdroid", ale skutečné stažení konkrétní aplikace je níže, pod popisem novinek dané verze, je méně nápadné a jmenuje se Download APK.
Po nainstalování je to bez reklam a s oranžovými tlačítky.
To nevím, já sem nikdy něměl problém že by se mi nestáhly repozitáře. Možná zkusit vynutit ukončení v nastavení a spustit znovu.
Jinak F-Droid klient není potřeba nainstalovaný, jediné co dělá je že sleduje aktualizace a posílá na ně upozornění. Ale tyto (oranžové) aplikace stejně už aktualizace dostávat nebudou a všechny zelené ještě na F-Droidu nejsou.
Taky bych něco takového chtěl.
Asi nejotravnější je: "zahájit chat?" Přijde mi sms z banky a hned mám v bublině, zda chci zahájit chat, a to mám chatování implicitně vypnuté.
Dotaz na to jestli chci zahájit chat je ještě v pohodě. Horší je, když čekám SMS z banky a ono se přes 1/2 displeje objeví tohle. A když kliknu na "Close", zavře se to i se zprávou. Takže abych se ke zprávě dostal, musím napřed aktivovat ten Google Play, který mám běžně deaktivovaný.
Aha, tohleto tam nemám. Doogee V20 Pro, Android taky 11. Vlastně 12.
Jinak systém v pohodě, úmyslně jsem chtěl androjta kvůli aplikacím.
Ale dovede nasr .. to jo.
Nejsi tak naivní, že si myslíš, že data dolovaná pro Google a Apple vzbuzují u lidí větší spokojenost? Prostě s tím musíš počítat.. Člověk je pořád prostě pod dohledem...
"Unika mi smysl mit telefon s androidem..."
No já ten smysl taky neviděl a bránil jsem se tomu ještě před měsícem. Ten můj 12 let starý, úplně blbý Ericsson mi zcela vyhovoval (měl jsem na něm dokonce zablokovaný Internet), ale v poslední době se objevilo pár věcí, které už nezvládal (třeba recept od doktora...). Takže jsem si pořídil telefon s androidem.... Že je to zrovna "Cubot" je dáno tím, že jsem chtěl telefon malý, který se vejde do pouzdra na opasku (nepotřebuju přenosnou televizi) a jiný v těchhle rozměrech jsem nenašel.
Ale docela vážně uvažuju o tom, že se vrátím k tomu starému dobrému mobilu a těch pár drobností, co navíc poskytuje android oželím .
Stačí* tam nainstalovat LineageOS a celý google šmírosystém je v tahu.
*to je to nejtěžší, udělat root:jen podporavaané zařízení a pak to celé zprovoznit. Navíc ani tak v základu není dovedená bezpečnost do dokonalosti, ještě se musí použít Firefox, jelikož v něm funguje uBlock, v chromém pochopoitelně ne ,ani ne v googlem-nenakažených ***imích /Bromite/
a co com.android.messaging? /(Možná je to ta defaultní i kromě lineageos., neznám google android)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.