Nejste přihlášen/a.
Zdravím vespolek, chtěl bych spotřebič, který mám nainstalovaný přístupný všude ovládat tak, aby jej nemohl využít kde-kdo. Napadlo mě zapínání přes čipovou kartou. Jak takové řešení správně provést?
Když si dám RFID čtečku, kterou napojím na zdroj a její výstup kontaktů hodím na cívku relátka, které bude spínat můj spotřebič bude to tak fungovat? Tedy, že se po přiložení karty kontakty sepnou a následně zase naopak?
Nebo je i jiné/jednoduší/hotové řešení?
hotové řešení mají hotely akorát karta tam musí zůsta, po vytažení vypne elektriku
To bude otázka kolik máte času na vývoj, jestli se vám do vývoje chce.
RFID čtečka na výstupu dává číslo přiložené karty. Takže potřebujete něco, co to číslo porovná se seznamem vyvolených. Asi by nebylo tak složité udělat to z arduina. Ja čtečka tak arduino je otázkou pár korun. No a pak nějaké to relátko nebo stykač.
U nás ve městě je hodně na panelácích RFID místo klíče od domu, takže předpokládám, že jednak to nebude příliš drahé (i když u městských bytů nevím, město má peněz dost, navíc nájemíci to zaplatí), jednak to je dostupné už hotové. Místo elektrického zámku by to pak spínalo nějaké relé, což je prakticky totéž (cívka, která namísto závorou hýbá kontakty). Tady je důležité, aby bylo dostupné hotové řešení, protože pokud si to necháte udělat na zakázku, platíte vývoj.
Na aliexpresu jsou hotové udělátka, např vi.aliexpress.com/...
Na temu jsou zakrytované verze s dálkovým ovládánim temu.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.