Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrocentrála - chcípák

Od: ondra1893 odpovědí: 8 změna:
Ahoj, snažím se poradit si s "chcípákem" elektrocentrály. Prostě a jednoduše nejde centrála chcípnout. Jediný způsob je vytáhnout kabel ze svíčky. Nevíte kde by mohl být problém? Zapínání On/Off jsem vyměnil za nové, propískal jsem kabel, který vede z On/Off tlačítka do zapalovaci cívky a zdá se, že je OK. Prošel jsem všechny spoje kabelové a také ok. Jediné o čem nevím zda je ok, je součástka co vede do motoru a vede z ni žlutý kabel viz. foto. Nevíte někdo řešení? Předem děkuji.
Elektrocentrála - chcípák
Elektrocentrála - chcípák #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To žluté je olejový senzor, vlastně je paralelně ke chcípáku a umí taky motor chcípnout. Ale ne zabránit chcípnutí.
Chcípák (stejně jako olejové čidlo) má vyzkratovat na kostru nízkonapěťový výstup zapalovací cívky. Takže jste to buď blb| zapojil, nebo je nefunkční ten vývod cívky. Můžete ho přímo za chodu připojit na kostru a uvidíte, jestli motor zhasne jak má.
ondra1893
hodnocení

Pokud při chodu motoru zapojim vývod (viz.foto) na kostru. Nestane se nic. Ovšem pokud dělám správně.
Elektrocentrála - chcípák #3
Zkuste na kostru zkratnout přímo tu levou svorku. Pokud to nechcípne, bude cívka asi vadná. Buď je vadný tento vývod, nebo ukostření cívky. Máte multimetr?
ondra1893
hodnocení

Pokud levou svorku propojim s kostrou nestane se nic. Ano multimetr mám.
Tak vytáhněte kabel ze svíčky i ten faston z levého konektoru a změřte odpor mezi kostrou a levou svorkou, mezi kostrou a VN kabelem a odpor mezi levou svorkou a VN kabelem. Tedy postupně 3 odpory.

hodnocení

0x

Ten tenký čierný kábel idúci od cievky je určený na skratovanie cievky a vypnutie motora,ten vývod,ak prepojíte na kostru by mal vypnúť motor.

ondra1893
hodnocení

A to se bohužel nestane.

Tak vadná cievka,kúpiť novú alebo podľa výrobcu motora,niejakú staršiu z vyhodenej kosačky. Cievky málo odchádzajú.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]