Nejste přihlášen/a.
Ahoj, snažím se poradit si s "chcípákem" elektrocentrály. Prostě a jednoduše nejde centrála chcípnout. Jediný způsob je vytáhnout kabel ze svíčky. Nevíte kde by mohl být problém? Zapínání On/Off jsem vyměnil za nové, propískal jsem kabel, který vede z On/Off tlačítka do zapalovaci cívky a zdá se, že je OK. Prošel jsem všechny spoje kabelové a také ok. Jediné o čem nevím zda je ok, je součástka co vede do motoru a vede z ni žlutý kabel viz. foto. Nevíte někdo řešení? Předem děkuji.
8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
To žluté je olejový senzor, vlastně je paralelně ke chcípáku a umí taky motor chcípnout. Ale ne zabránit chcípnutí.
Chcípák (stejně jako olejové čidlo) má vyzkratovat na kostru nízkonapěťový výstup zapalovací cívky. Takže jste to buď blb| zapojil, nebo je nefunkční ten vývod cívky. Můžete ho přímo za chodu připojit na kostru a uvidíte, jestli motor zhasne jak má.
Chcípák (stejně jako olejové čidlo) má vyzkratovat na kostru nízkonapěťový výstup zapalovací cívky. Takže jste to buď blb| zapojil, nebo je nefunkční ten vývod cívky. Můžete ho přímo za chodu připojit na kostru a uvidíte, jestli motor zhasne jak má.
Zkuste na kostru zkratnout přímo tu levou svorku. Pokud to nechcípne, bude cívka asi vadná. Buď je vadný tento vývod, nebo ukostření cívky. Máte multimetr?
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]