Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program na úpravu fotek, nejlépe zdarma

Od: fotoamater odpovědí: 14 změna:

Ahoj. Fotila jsem rodinnou oslavu a hledám nějaký program, ve kterém bych ty fotky mohla nějak jednoduše ořezávat, nastafit nějak barvu, možná i nějaký filtr decentní přidat. Nějak si s tím trošinku pohrát, ale aby ten program byl nějak intuitivní, protože žádný odborník nejsem.

MOC DĚKUJI!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Základní věci jako ořez apod umí kdejaký prohlížeč obrázků typu Irfan. Jinak s vrstvami už pracuje gimp, na raw rawtherapee nebo darktable atd. Jde to i v mobilu - snapseed. Na filtry se vyprdni, s největší pravděpodobností z fotky uděláš kýč. Pokud budeš dělat ořezy na 3:2, půjdou pak udělat dobře i papírové fotky 10x15, pokud bude zájem a to si šplhneš...

kmet
hodnocení

4x

Na to by mohl nejen stačit, ale i vyhovovat xnview, zdarma a jednoduchost sama.

hodnocení

3x

Hromadný ořez a prohlíženi IrfanView, starý, malý ale šikovný.

Úpravy fotek, ořez, fotomontáže, free, lze počeštit: Photo Filtre 7.

Novější verze nejsou free

Pozor nesplést s PhotoFiltre Studio

halamus

8 let stará vykopávka.

jano123

Máte pravdu, je to stará vykopávka, ale na bežné použitie

úplne postačí. Mám s tým iba dobré skúsenosti...*zdravi*

"Profíci" maju samozrejme vyššie nároky, ale aj iné programy...*klik*

Irfan View se stále aktualizuje - není to žádná stará vykovávka.

Navíc umí dávkové operace.

halamus

Tou starou vykopávkou jsem měl na mysli Photo Filtre 7

I já jsem stará vykopávka :)

Je takový docela univerzální.

Zkus najít nějakou nepovedenou fotku, nesmí být jen rozostřená a já ti ji upravím zdarma :)

hodnocení

1x

paint.net

Je jednoduchý, v češtině a umí toho docela dost.

halamus

Mám za to, že pro začátečníka a pro daný účel je Paint.NET optimální řešení.

Zmíněné programy IrfanView a XnView jsou vhodné zejména pro prohlížení obrázků a na hromadné úpravy, já osobně je používám jednak na prohlížení obrázků a také na hromadné zmenšení (resample do FHD) mých fotek před odesláním příbuzným a známým. IrfanView a XnView toho umí více, třebas zmíněné jednoduché úpravy obrázků, ale tam nemám, na rozdíl od Paint.NET, masky, magickou hůlku...

hodnocení

0x

Na to, co popisuješ, bohatě stačí PhotoScape a je v češtině.

mll
hodnocení

0x

Dost se toho dá udělat i v Irfanwiev (ořezávání, úprava barev, základní filtry).

S úpravou barev bych byl opatrný, protože to chce mít kalibrovaný monitor a pak i tiskárnu.

Jinak na úpravy alá fotošop byl docela dobrý Artweaver artweaver.de/... nevím, jestli je ještě pořád tak dobrý, znám verze 3 a 4, teď koukám, že je už sedmička. Ono v programech nejde vždy vývoj k lepšímu, z programů se stává bloatware a více funkcí se přesunuje do placeného, takže nemám tu odvahu nějak chválit něco, co znám v historické verzi (ty verze 3 a 4 byly prakticky jako fotošop, jen dost plýtvaly vrstvami, což způsobovalo mírný zmatek).

jenik
hodnocení

0x

Doporučuju od RealWorld, o mnoho lepší jak paint.net

RealWorld Photos

RealWorld Paint

slovan
hodnocení

0x

Picasa. Je rychlý intuitivní a tvoří kopie ( kdyby úprava nedopadla dobře - ale ty se dají na konci smazat ).

rahim-soft.com/...

K němu však vřele doporučuju i nějaký kvalitní a rychlý kompresní program, ať člověk pořád neukládá pěti nebo sedmimegové fotky...

Např. : rw-designer.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]