Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava mikrofonu Tesla AMD 215M

Od: dejv1111 odpovědí: 7 změna:

Ahoj,našel jsem starý teslácký dynamický mikrofon AMD 215M. Je mi líto ho vyhazovat a děti si chtějí zpívat. Mám starší zesilovač Nordmende bez mikrofonního vstupu s AUX a TUNER vstupem a právě sem bych rád mikrofon připojil. Na Alíku jsem našel malý stereo předzesilovač AD828, který by měl k tomuto účelu posloužit. Mikrofon má přepínač hlas-řeč a obsahuje malé trafíčko. Netuším jak to funguje (asi to ořezává část kmitočtového pásma), ale moje otázka zní: Můžu vstup již zmiňovaného předzesilovače napojit rovnou na 3 pinový DIN konektor nebo musím zmíněné trafo a přepínač odstranit?Mikrofon i s charakterisitikami je pěkně vyobrazený zde: elektroakustika.cz/...

Děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Objednejte i normální dynamiku na zpěv...za pár stovek.
Ten Teslácký nebude nic moc a potřebujete asi velký jack 6,3mm.
dejv1111

Uvidíme, třeba nebude tak zlý. :) Velký jack 6,3 mám akorát na výstupu na sluchátka, mikrofonní vstup zesilovač nemá, takže do krabičky, do které zabudu předzesilovač, můžu vlastně nabastlit cokoliv.

jiofa
hodnocení

0x

Všechno jde upravit, přizpůsobit. Doporučím ale něco jiného. Budou Vánoce a tak nejlepším řešením pro děti bude koupit Karaoke set. Můžete zpivat do hudby i nahrávat. V obchodě vám poradí. Lepší než něco kutit a výsledek poloviční.

hodnocení

0x

V odkazu máte zapojení a návod. AMD 215M má vestavěný transformátor, který zvyšuje impedanci na 2 kΩ. Minimální zatěžovací výrobce doporučuje 6 kΩ. Zjistěte si vstupní impedanci toho předzesilovače. Zběžně jsem se díval, ale nepodařilo se mi to. Do zapojení mikrofonu nezasahujte. Je to ale tak levné, že to stojí za vyzkoušení.

dejv1111

Děkuji za odpověď. Podle datasheetu má předzesilovač vstupní odpor 300k Ohm, takže problém by asi v tomto směru nastat neměl. ;)

hodnocení

0x

To trafo je tam právě vhodné, ale ani s ním nemusí být citlivost dostatečná. Takže to propojte a uvidíte. Pokud by citlivost nestačila, tak než bastlit zesilovač a řešit napájení, tak bych raději do zesilovače vestavěl BT modul (nebo ho píchněte zvenčí, podle vašich schopností) a k němu bezdrátový BT mikrofon. Ten BT vstup se užije i pži přehrávání z mobilu.

dejv1111

Díky za radu. Ano BT je dobrý nápad a bylo to skoro první, co jsem do starého zesilovače nabastlil, aby měl širší využití. :) Pokud tedy nevyjde bastlení s předzesilovačem, zkusím BT mikrofon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]