Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna motorku v robotickém vysavači Sencor

Od: leoss odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
mám robotický vysavač Sencor SRV 4250SL .
Přestal mi fungovat mop, po naplnění nádobky vodou, nedávkuje.
Rozebral jsem nádobku na mop, kde je motorek - pumpička pro dávkování vody.
Zjistil jsem, že se tam musela nejspíš dostat nějak voda, protože je motorek celý rezavý.
Připojil jsem ho nejprve na 3V pak 5V, ale ani se nehnul, je po něm.
Chtěl bych koupil nový, jen na Aliexpresu nabízí na napětí 2.4-3.7V a pak 3.7 - 5V.
Neporadil by mi někdo který motorek koupit?
Jinak nechápu jak se tam mohla dostat voda?
Děkuji za veškerou pomoc

Výměna motorku v robotickém vysavači Sencor
Výměna motorku v robotickém vysavači Sencor #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Skúste ho jemne očistiť,na motorčeku by mal byť vyznačený typ motorčeku.

hodnocení

0x

Odpojit vodiče na stávajícím motorku, navolit mopování a změřit multimetrem, jaké napětí je na vodičích. Podle toho objednat náhradní motorek. Pozor, nezkratovat ty vodiče!

thetruth
hodnocení

0x

Není motor jako motor. To není jen o napětí, motor má i nějaké definované otáčky, aby ta pumpa dávala správnou dávku vody. Navíc jak ten motor tu pumpu pohání? Má na konci nalisované/nalepené ozubené soukolí? A není přímo jeho osička zalisovaná napevno do převodu pumpy?

Navíc elektrické motorky toho snesou poměrně dost, když nejsou spálené, často stačí jen pečlivě očistit a zase běží. Ve vašem případě bych motor namočil do octa, který povolí rez a očistil, zadní plastový kryt půjde sundat, což bych opatrně udělal a očistil kontakty, rotor a vše okolo. nakonec prostříkal kontaktolem a složil.

Jinak tyhle různé malé motorky se dají sehnat i v ČR a stojí většinou pár desítek korun, netřeba na všechno čekat z Číny.

A poslední poznatek, ne nadarmo koluje dlouhodobě rčení, že Sencor má v každém věším městě značkovou opravnu - Sběrný dvůr.Prakticky vše co jsem se od této značky setkal končilo katastrofou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]