Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou anténu k receiveru

Od: hanys® odpovědí: 19 změna:

Zdravím,potřebuji poradit jak vykutit anténu ke stroji viz foto.Špatně chytá FM,jen několik stanic a moje oblíbené vúbec.Mám tam jenom kus drátu provizorně.

Jakou anténu k receiveru

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Externí dipól...nebo prut ze staré škodovky...
Máte vstup na 300ohmů nebo 75ohmů?
26.11.23 11:06
hodnocení

300

jirib
Dipól a 300ohm kabel...
radioamater.cz/...
Dejte foto zadní části receiveru.Měl by tam být vstup na prutovku...
halamus

Dékla drátu 75 cm, pokud je vstup 300 Ohm, tak dráty raději dva, každý na jinou stranu, ale i tak bude jen náhražkové řešení.

hodnocení

Přidávám foto

Jakou anténu k receiveru #2
jirib
To kulaté nahoře je vstup 75ohm?
Tak potom koaxiál od dipólu tam...
hodnocení

Ano,75 je tam taky nahoře, blbě jsem to vyfotil,když teda koupím to co mi radí 111 a píchnu to do 75 ohmového konektoru,mělo by to šlapat?Jsem kousek od Ostravy a stanice které nehrají nebo blbě jsou Časrock,Beat a Hey radio.

jirib
Ano,pokuď to nebude stačit,tak už jedině venkovní dipól se zesilovačem...

ja1
hodnocení

0x

Sežeňte si na radioburze nebo ve sběrném dvoře toto čudo: Účastnická šňůra AM/FM. Do toho se přivede normální koaxiální kabel z venkovní antény.

poradte.cz/...

Podobné se dá zakoupit i v Německu nebo Polsku a popřípadě na něm jen vyměnit 300ohm koncovky

Jakou anténu k receiveru #3

111®
hodnocení

0x

vyrobit nebo pořídit tohle mixton.cz/...

hodnocení

Když to koupím tak to bude fungovat?Zdá se mi to jako nejednodušší řešení

hujer

Blbost! Píše, že má symetrickej vstup 300Ohmů. Zkusit dipól, pokud bude nízkej zisk, pak venkovní anténu pro fm.

Já měl za bolševika na střeše anténu Yagi 6,5 m dlouhou pro příjem vysílačů NSR. Vstupní citlivost rtuneru pod 2uV!

111®
hodnocení

0x

jenže dnes citlivost nezjistíš..

hujer

jemu nepůjde ani tak o citlivost tuneru , jako o to, aby měl svod 300 Ohm symetrických (Bohužel dvoulinka), protože jestli blbě nekoukám nemá vstup pro 75 Ohm asym - koax.. Musel by u antény YAGI asymetrizovat a převést 300/75 Ohm a

koaxiál pak u radia zpět na 300 Ohm symetric..(zase zařazené útlumy). Nevím od kud tazatel je, co chce poslouchat za stanice, zda ve stereu apod.. Jinak na netu je k dispozici po registraci i k tomu receivru i servisní manuál. Třeba by šel vstup upravit apod...

hodnocení

0x

Zožente si túto knihu,je v češtine a sú tam konštrukčné nákresy antén pre príjem rádia,televízie. Tam si vyberiete pre 300 Ohm pripojenie.

antikvariatshop.sk/...

111®
hodnocení

0x

dělávali jsme to z černé dvoulinky, možná se sežene i bílá, nebo podobná kde jsou vodiče cca 3-5mm od sebe

doplněno 26.11.23 17:23:

avelektronik.cz/...

Jakou anténu k receiveru #4

hodnocení

Díky všem,zatím jsem objednal tu anténu co mi poradil 111 a uvidíme,nejsem žádný bastlíř takže jdu cestou nejmenšího odporu*tuc*

hodnocení

111 Díky,anténa dorazila a funguje perfektně.Múžeš přijít poslechnout.*tuc*

111®
hodnocení

0x

Tak hlavně že to funguje a že jsi napsal výsledek pro druhé...*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]