Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Niceboy Party Boss 200W

Od: aasa
Dobrý den,
Přestal mi fungovat reproduktor, po zapojeni FO zásuvky se rozsvítí indikace o nabíjení ( to jediné funguje) .Baterie jsou také v pořádku.
Uvnitř se nachází tři desky.

Niceboy Party Boss 200W
Niceboy Party Boss 200W #2
Niceboy Party Boss 200W #3

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Informaci máme...a dodám...u druhé desky jsou ustřihnuté některé vodiče, kabely...nebo se mýlím?

doplněno 25.11.23 19:32:

Co toto?

Niceboy Party Boss 200W #4
aaaaa
hodnocení

Nejsou , ani oxidace.

jano123
hodnocení

0x

Tiež si myslím, že na druhej fotke je odpojený 1 konektor...

Ak sa mýlim, tak treba mať trochu vedomosti,

prípadne aj schému a merať a měřit...*palec2*

michalk*
hodnocení

0x

Dobrý den, máte ještě tento BT reproduktor? Měl bych asi zájem...díky za odpověd

milos23
hodnocení

0x
Ahoj všem co u niceboje party boss 200w‍♂tuto závaduřešíte nebo řešili jste.
Pravděpodobně to bude to samé co jsem dnes vyřešil po dvou dnech a celkem cca šesti hodinách měřeření a hledání datasheedů k polovodičům v plošácích na netu.
Je to blbej‍♂smd rezistor 1R0 u IO měniče napětí za 0,40 kč
michalvahala
Dobrí den mám asi stejní problém co ví potřeboval bych kdo Bi mi to opravil opravu zaplatím napušte mi na mobil 733675513nebo Emil děkuji moc a za chybí se omlouvam
ladislavm
Taky bych bral opravu. Lze se nějak domluvit?
nors

viete mi poslat foto kde sa nachazda alebo ma nejak navigovat ktory rezistor to je? v tom repraku je vsetko polepene nejakym bielym lepidlom nic pod nim nevidno

milos23
hodnocení

0x
Asi by to nebyl problém,vám to opravit.
Já jsem z Kosmonos/Mladá Boleslavy.
Oprava cca do max 1500,-
A nějak si to musíte ke mě dopravit.
S pozdravem Miloš Pospíšil.
Kontakt: 774108085

martin547
hodnocení

0x
Zdravím, páni! Keďže tu vidím veľa stratených ľudí s jedným a tým istým problémom, rozhodol som sa vám priateľsky pomôcť a ukázať spôsob, akým som si to ja (dočasne) opravil. Komentár od @milos23 mi síce pomohol, no bohužiaľ človek má stále čo robiť, kým nájde konkrétny problém.
Pripájam sem fotografie, na ktorých uvidíte presne ten SMD rezistor s označením 1R0, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou odíde na tomto reproduktore ako prvý.
Moje riešenie bolo dosť núdzové, ale z pohľadu funkčnosti vynikajúce. Myslím si, že bude dokonca trvácnejšie než pôvodný 1-ohmový SMD rezistor, ktorý sa celý život prehrieval pod nánosom silikónu.
V skratke: premostil som tento rezistor tenkým vláknom (drôtikom) z elektromotora. Z mŕtveho repráku, ktorý pri nabíjaní len blikal a inak nereagoval, je znova plne funkčná elektronika. (Pozn.: nezabudnite z drôtika na koncoch oškrabať izolačný lak, inak nebude vodiť!)
Dúfam, že vám môj príspevok pomôže.
Niceboy Party Boss 200W #5
Niceboy Party Boss 200W #6
Niceboy Party Boss 200W #7

Nepomůže, ledaže by rádce udal průměr a délku lakovaného drátku (který slouží jako pojistka místo jednoohmového odporu).

martin547
Pre teoretika od stola @vibe2:
Prax vs. Teória: Reprák bol mŕtvy. Po pridaní vlákna plne funguje, hrá aj nabíja. To je jediný výsledok, ktorý ma zaujíma.
Fyzika: Pôvodný 1 ohm odpor robil pri odberoch v miliampéroch úbytok napätia nepatrných stotín voltu (0,05 až 0,1V). Pripojením drôtiku sa napätie pre riadiaci čip zvýšilo o zanedbateľný zlomok, ktorý je hlboko pod toleranciou akéhokoľvek integrovaného obvodu.
Realita: Ten 1 ohm SMD odpor tam bol len ako poddimenzovaný pasívny článok, ktorý sa pod silikónom neustále prehrieval, až zničil celý reprák tým, že ho odpojil od napájania. Drôtik sa neprehrieva a spriechodnil napájanie trvalo.
Návod je pre ľudí, ktorí si chcú zadarmo a za 5 minút doma zachrániť mŕtvu vec. Kto chce k 5 mm drôtiku štúdiu a výpočty, nech si kúpi nový SMD odpor a spájkuje. Ostatným to funguje aj takto.

Až na to, že příliš krátký a tlustý drát nebude fungovat jako pojistka a odejde něco jiného. Přesto - zkuste věc změřit.

Tolik teorie (ale zároveň i praxe).

martin547
@vibe2:
V prvom rade si vycucal z prsta, že som použil „tlustý drát“ – použil som 0,08 mm vlákno z mikro-vinutia, ktoré sa pri skrate odparí rýchlejšie než ten odpor.
V druhom rade – nikomu netvrdím, že tam musí dávať premostenie. Môj príspevok slúži hlavne na presnú identifikáciu súčiastky, ktorá túto chybu spôsobuje. Kto chce, môže si tam spájkovať nový SMD rezistor 1R0. Kto chce zhasnutý reprák zachrániť hneď doma za 0 €, premostí ho.
Dôležité je, že chyba je odhalená a reprák opäť hrá. Týmto za seba diskusiu končím, návod tu pre ľudí zostáva. ;)

milos23
No já objednel smd rezistory 1R0 s větší watovou hodnotou než byl ten originální.
Nedávno jsem opravoval znovu tento reproduktor ale akorád ten rezistor 1R0 byl vpořádku. Poblíž se nacházely dva rezistory myslím asi hodnoty 4R7 a jeden byl uplně propálený. Tak jsem ho nahradil výkonějším + preventivně výměna i toho 1R0
ladislavm
Milos23 se mi snažil pomoci, bohuzel reprák nehraje.

nevycucal jsem si z prstu, "že som použil "tlustý drát" – použil som 0,08 mm", ale dokopal jsem vás k tomu, abyste průměr drátu změřil. Alespoň něco, když už ne délku.

Má ten smd odpůrek skutečně jen funkci pojistky, nesnímá se na něm třeba dobíjecí proud? To by asi bylo zajímavé ověřit. Osobně bych tam místo drátku obdobným způsobem dal paralelně klasický odpor na větší zatížení a pokud by měl mít opravdu i funkci pojistky (čeho a před čím?), tak do série s ním vhodnou tavnou pojistku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]