Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soukromé číslo

Od: davidt odpovědí: 8 změna:
Zdravím, asi před pěti minutami mi volalo neznámé číslo. Zvedl jsem to a mluvila tam nějaká paní a říkala že je od nějakého t-mobile či Telekom nebo tak něco, a pak se mě zeptala jestli se dobře slyšíme v nahrávaném hovoru a já jsem řekl že nemám čas a ona se slušně zeptala kdy budu mít čas a já jsem jako deb*l arogantně odpověděl že nikdy čehož momentálně Lituji že jsem byl tak hrubý, protože ta paní se normálně a klidně zeptala... ale, byl to nějaký Podvod nebo to byl fakt nějaký originální hovor nějaký průzkum nebo tak něco?
Děkuji za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

5x

Mohlo to být real, litovat není potřeba, jsou zvyklí

davidt
24.11.23 15:48
hodnocení

Aha

tak
hodnocení

3x

I když mluví slušně, jsou vlezlí, otravují. Nikdy nevíte co jsou to zač, reagoval jste tedy správně. Lepší je nepokračovat v hovoru. I průzkum je otravný, kontakt na sebe jste jim přece nedal.

vili
hodnocení

3x
Jestli můj operátor něco chce, ať mi napíše mail. Jestli někdo v tomto smyslu zavolá, řeknu mu, že chci vše mailem, písemně. Pokud se zeptá na mailovou adresu nebo nechce vůbec mail použít, je to jen nějaký šmejdský nabízeč, protože můj opravdový operátor adresu zná.
Jen v jednom jediném případě jsem ochoten se bavit po telefonu. Když chci retenční slevu. Ale v tomto případě jsem sám dál podnět například zobrazením čísla OKU, takže telefonát nastane do několika dní až po tomto okamžiku.
Určitě nelituje, jestli teda netoužíte platit za nějaké krav.ny.

jet®
hodnocení

2x

Pokud jste nikomu nedal souhlas aby Vás s čímkoliv kontaktoval jde o spam, takže Vás Vaše "hrubost" vůbec nemusí trápit. Paní se Vás především měla zeptat, jestli s monitorováním hovoru souhlasíte, nikoliv oznámit, že jde o nahráváný hovor.. To už byl z její strany mlžící manévr. Zatímco pracovníci call center prochází školením jak se nenechat odbýt, zašumlovat to co volaný nechce slyšet a vnutit mu produkt který v drtivé většině zdaleka ne tak výhodný jak se v jejich prezentaci tváří, Vy zaskočen neznámou osobou jste nebyl schopen během okamžiku vyhodnotit (zvláště v dnešní době) oč se jedná a vyjádřil jste svůj nesouhlas s další komunikací jednoduše a krátce, což bylo z Vaší strany fér, protože jste zbytečně nezdržoval "vykecáváním se". Buďte rád! Kdyby šlo o podvod, za chvíli už jste mohl mít zamotanou hlavu a pokud šlo "jen" o nabídku služeb či zboží, Vy byste přistoupil na to, že jednou možná čas mít budete, otravovali by do té doby, než by ve Vás "bouchly saze" a byl byste mnohem hrubější. Mně se osvědčilo hned na začátku odmítnout monitorování hovoru. Vy totiž musíte s nahráváním souhlasit, pokud jasně vyjádříte svůj nesouhlas, obvykle hovor sami ukončí... Chcete-li telešmejdy odmítnout slušně, stačí říci "Nezlobte se slečno, ale já si nepřeji být nikým nahráván, nicméně Vám přeji hezké odpoledne". :)

Jet, dobře, ještě to zkuste trochu vytunit. Správná věta zní - Vymažte, prosím, toto číslo z databáze. Dozvíte se - Ano, udělám to. Tím to končí a otravných hovorů bude ubývat...

hodnocení

0x

Nelamte si s tím hlavu a číslo zablokujte, když nemáte aplikaci, která by to udělala za vás.

hodnocení

0x
Jsou to otravné nevyžádané hovory, nabízející nevýhodné služby, o které nestojíte. Pokud se mi takto náhodou někdo dovolá (část čísel automaticky položí aplikace Nevolejte), tak mu sluśně řeknu, že bychom se jen zbytečně vzájemně připravovali o čas a položím. Bez jakýchkoli výčitek. Jsou placeni za otravování lidí, musí a tím počítat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma soukromé číslo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]