Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení TV a dom. kina

Od: jarda7 odpovědí: 9 změna:

Prosím poraďte jak propojit TV s HDMI a dom. kino se scartem

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Potřebujete převodník SCART - HDMI. Např. allegro.cz/...

hodnocení

0x

Tuším problém. O co Vám jde? Pokud o přehrávání z DK do TV, tak to asi fungovat bude. Jenže já kdysi chtěl, aby to převedlo opačně, z TV do DK (kvůli reprákům,prostorovému zvuku). Po delším laborování jsem koupil nové DK, s HDMI. Mslm, že ten převodník funguje jednosměrně...

@berger: Ano, je jednosměrný a je to na něm i jasně vyznačené.

Ale tady je i obrácený.

jiofa

Tak na to stačí optický či koaxiál. kabel z televize do dom.kina.

@jiofa: Můžeš propojení popsat podrobněji? Nějak se mi to nezdá.

jiofa

Tak tv mívají dnes klasicky digit. audio výstupy a domácí kina vstupy. Když chtěl propojit zvuk (programy) z tv do kina tak optikou či koax. kabelem. Samozřejmě to bude max. stereo či v domácím kině nastavit rozložení (imitaci) do více kanalů. Nevím co má za přístroje. Jinak musí mít zdroj vícekanálového zvuku. 5 kanál jsem měl běžně u filmů na satelitu 19.2 Premiere ( Německo) než to překódovali.

jiofa

Jde o zvuk, aby jsme si rozuměli.

Takže problém je stále stejný: Buď mají oba přístroje příslušný vstup/výstup (což není zdaleka jisté) nebo má tazatel smolíka.

PS: A ten koax?

jiofa

Tak samozřejmě, jestli nemá u dom.kina digitál vstup, tak to nic neřeší. Pak ale domácí kino nemůže použít na vícekanálový zvuk z jiného zdroje, jedině by musel mít analog. vstupy a zdroj výstupy a to pochybuji. Netuším co to má za přístroje, patrně hodně staré d.k. PS Ten koax je taky pro dig. audio.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]