Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VHS kazeta na USB nebo DVD?

Od: lukask odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, chci se zeptat na to, zda jde jednoduše převést obsah VHS kazety na USB nebo DVD. Mám kazetu z roku 2001 a bohužel si ji nemám kde přehrát a nechce se mi kvůli ní kupovat nový kazeťák, jestli je vůbec ještě k sehnání. Díky za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jednoduše převést to můžeš jedině tak u někoho známého nebo u někoho kdo ti půjší VHS přehrávač. Jinak určitě bys sehnal nějaký i za odvoz a buď má něco takového, případně si to koupíš..

mall.cz/...

Jsou i firmy co to převedou, ale určitě to bude stát nějaký obnos...

hodnocení

1x
Dělají to firmy, popř koukni na nějaké amatéry za příznivější poplatek. Jinak potřebuješ vhs přehrávač a do pc televizní kartu s video vstupem popř se prodává usb zařízení, které signál rovnou převede na nějaký digi formát. Kvalita ale bude dnešním pohledem příšerná, člověk je zvyklý na jiný standard...
ml1

Tady právě i dost udělá ten převod. Nedávno jsem narazil na nějaké pokusy 320x200 které ani nebyly zamýšlené jako digitalizace, a to bylo opravdu šílené (320x200 bylo asi nejvíc, co měl PC šanci zvládnout, ono při tehdejším diskovém prostoru (disky tehdy měly veliost desítek giga) to byly spíš takové hrátky). Na druhou stranu digitalizace pořádnou televizní kartou nedopadla zase tak zle. Je potřeba nastavit nejvyšší kvalitu (což na čtyhodinovou kazetu znamená 16 giga), protože kodeky si neumí moc poradit se šumem, považují ve svých algoritmech asi důležitější než obraz (však hýbe se nejvíc). Před snižováním kvality je potřeba nějak odšumět, ale to je dost choulostivé.

Jinak z pozorovací vzdálenosti to neni zase takový problém, některé nahrávky byly špatné už v době pořízení (kvalita příjmu v našem domě byla svého času doslova příšerná), ale ty, co byly rozumné, tak zase nepůsobí tak zle.

Nevím, jak jsou na tom s kvalitou ty dnešní levné čínské usb kolíky, četl jsem spíš horší zkušenosti, ale zase není dobré zazdít to snahou o přílišnou dokonalost. Já jsem naštěstí neposlechl remcaly, abych vždy kazetu nejdřív komplet zpracoval a pak dgitalizoval další. Místo toho jsem digitalizoval jednu za druhou (tak 3 denně se daly zvládnout), no teď aspoň má ten jeden remcal co dělat, když vhs přehrávač nefunguje. Jakmile je to 32 gigový soubor v počítači, tak už se s ním dá dělal leccos, s páskem namotaným v kazetě se moc dělat nedá.

To je prd proti 13gb na hodinu záznamu z dv kamery :) Mám toho plný hadr a jsem líný to sestříhat. Práce s filtry prakticky nutností.

ml1
hodnocení

0x

Nejsložitější na tom bude sehnat nějaký vhs přehrávač, to se tak 15 let už neprodává. Vše ostatní je pak už celkem jednoduché.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]