Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou flešku - čtení?

Od: slavo® odpovědí: 14 změna:

potřebuji nějakou flešku USB kde budou jednou provždy nahrány filmy, sledovatse to bude na televizi.

Rychlost zápisu neřeším, jde mi o rychlost čtení.

jinak velikost 256gb.

jestli stačí tato

alza.cz/...

nebo tuto

alza.cz/...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hola
hodnocení

1x
Rychlost čtení je vždycky vyšší, než rychlost zápisu, na kartách se uvádí rychlost zápisu V30 = 30 MB /s
Na přehrávání by vám stačila jakákoliv, žádná mladší 8 let by snad neměla problémy s rychlosti čtení?

hodnocení

1x
A co umí TV za verzi USB? Jestli má jen 2.0, jako i dnes většina levných TV, tak je to v podstatě jedno, protože budete u každé takové flashky limitován rychlostí rozhraní, ne flashky samotné.
hodnocení

Je to televize která ještě nemá DVBT2 - takže to asi bude jedno kterou vezmu.

@slavo: "Je to televize která ještě nemá DVBT2 - takže to asi bude jedno kterou vezmu.."

Jedno to nebude. Ta druhá odkázaná fleška má konektor typu USB-C. A ten na tak staré TV téměř jistě není, takže bys k ní potřeboval ještě redukci z USB-C na USB-A. Potřebuješ něco s konekorem USB-A
.

ttt
hodnocení

1x
Žádnou z vybraných.
Usb3 adaptér+2,5 inch SSD.

hodnocení

1x

Fleška jednou pro vždy je nesmysl. Fleška není určená pro archivaci, je to velmi nekvalitní médium. Pro archivaci je nejlépe použít více míst. Já používám externí disk a NAS server.

hodnocení

Samozřejmě na flešce bude kopie, další bude na externím disku a další na HDD.

Tak proč píšeš "jednou pro vždy"? Zdá se, že už ti to došlo.

hodnocení

Tím jsem myslel, že ty filmy se z té flešky mazat nebudou, respektive se nebude přepisovat.

To ale neznamená, že tam vydrží, důvod už jsem popsal. Fleška je dobrá na přenos dat, ale i tak to často přestane fungovat. Je to kus od kusu.

starvinmarvin
hodnocení

1x
Dobrý den vhodná není ani jedna většina televizí nemá konektor typu USB C nejrozšířenější je USB A jako má třeba tahle m.alza.cz/... a na filmy bych klidně volil větší velikost než 256gb záleží kolik jich chcete nahrát najednou ale při výběru zařízení s větší kapacitou radši dopředu zjistěte co dokáže vaše televize načíst

hodnocení

0x
Záleží jakou usb rychlost má televize.
USB 2 - max 25Mbs
Usb 3.0 - v průměru 60-150Mbs což je dostačující i na ty největší ripy
Usb 3.1 už je "moc" ale je to 100% jistota, jen v případě že to umí tv

hodnocení

0x

" ... flešku USB kde budou jednou provždy nahrány filmy ... "

Trochu bych si dovolil pochybovat o tom "jednou provždy".

Pokud chcete opravdu navždy, zvolte jiné médium ... třeba optický disk se zlatou vrstvou ...

Je pravda, že zapsaná data se uchovávají i bez elektrického zdroje, avšak jen takových 5 až 10let.

Je dobré čas od času "flešku" někam připojit, nebo po pár letech zkopírovat data na další úložiště.

Koneckonců, flash disk je jen další spotřební zboží.

hodnocení

0x
Pro tenhle účel jsem koupil za pár kaček velmi levný balík flešek z aliexpressu (tehdy 10 ks 64 GB, ale ne od prodejce s 89 %). Zápis byl dost utrpení, ale v TV fungují už cca 2 roky spolehlivě. V TV mám teda píchlý rozboćovač na 8 USB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]