Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych připojit přenosný radiomagnetofon k externím reproduktorům.Je možné použít výstupní konektor pro sluchátka?Jiný výstup není.Jaké jsou možnosti a rizika?
Ne. Výstup na sluchátka je od koncového stupně zpravidla oddělený odpory. Je potřeba vyvést výstup přímo, nejlépe přes přepínací konektor tak, aby po zasunutí konektoru od externího reproduktoru se vypnul vestavěný. Výstup na sluchátka by bylo možné použít pro aktivní bednu.
Možné to není, protože výstup na sluchátka má obvykle nejméně o 2 řády vyšší impedanci (něco jako výstupní odpor) proti klasickému repproduktoru. Ale do výstupu na sluchátka by šel zapojit zesilovač s výstupní impedancí přiměřenou zvolenému reproduktoru.
Všechno jde... Ale nepíšete, o jaký přenosný RM se jedná. Pokud má vestavěný reproduktor a pokud už je bez záruky, tak ho můžete otevřít a napojit vodiče od reproduktorů před odpory, které se nacházejí před konektorem na sluchátka. Záleží též na impedanci reprosoustav a zesilovače. Externí reproduktory nesmí mít nižší impedanci jak zesík, jinak ho odpálíte.
A ještě je otázka, zdali sluchátkový výstup nemá svůj zesilovač, pak byste na něj repro připojit zřejmě nemohl... Pak by se dalo napojit přímo na výstup vestavěného reproduktoru.
Je to dávno vyřešené. Může připojit aktivní repro nebo zesilovač + repro do sluch. výstupu u radiomagnetefonu. Tím se mu u radiomag. vypne vnitřní repro. Jiné kuchání a pod zapojení je pro něj zbytečné a nesmyslné. Musí si sehnat aktivní repro nebo mini zesil. např Mozos + reproduktory a ohluchne když to chce zesílit víc než dokáže jeho radiomag.
díky za vaše odpovědi.Já jsem neměl na mysli konkrétní radiomagnetofon.Chci nějaký kupovat a zjistil jsem,že prakticky žádný z těch,na které jsem se díval,nemá možnost připojit přídavný reroduktor.Takže ta otázka byla míněna spíš obecně.Rozhodně mi stačí možnost připojení externího zesilovače.Ještě jednou děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.