Nejste přihlášen/a.
To že balíček je pro člověka bez poštovného, tak poštovné někdo zaplatit musel... Ale to nikoho neomlouvá, jak tady různí mudrlanti nakonec vyčítají objednavateli, že může doručovatel balíčky vyhazovat či je pohazovat... Místo vyčítání a arogantního chování proti kupci bych bral to, spíš mu ze zkušenosti poradit, než mu to vyčítat... Pravdou je, že dnešní společnost je založena na aroganci, nadřazenosti a chytračení.. Prostě je vidět, že pošta zaměstnává kdejakou nespolehlivou verbež.. Taky záleží kde máte bydliště... Tam kde bydlím já, tam je to celkem v pohodě! Jedině asi tak si stěžovat na Poště, ale to je zřejmě stejně házení hrachu na zeď..
Taky by byla možnost stížnosti na telekomunikační úřad, pokud by pošta trvala na tom, že házení zásilek přes plot je standard.
Pamatuju, že bylo v televizi, jak v jedné obci furt řešili nedoručování, pošta se všelijak vykrucovala, ale telekomunikační úřad tehdy udělil poště docela značnou pokutu (vzhledem k tomu, že pošta je státní podnik má to spíš symbolický význam, jsou to jen peníze státu z jedné pkapsy do druhé) a tehdy se na nějakou dobu doručování zlepšilo i u nás, jako že se tolik nestávalo, že by adresát byl doma a přitom nezastižen.
Česká pošta je často tím nejslabším článkem. Nedávno jsem si něco objednával, a nedocvaklo mi, že balíkovna je služba české pošty. Od předání eshopem do připravenosti uplynuly celé tři dny. Ale abych jen nepomlouval, teď o prázdninách jsme cestou na dovolenou poslali příbuzným pohled z Vídně. Do schránky jsem ho házel v 5 večer a na druhý den ráno ho už měli v zapadlé vísce na okraji středočeského kraje (tady se obě pošty překonaly, ona ta rakouská taky neni nic moc, co jsem četl, je možná horší než česká).
Pošťák smí zásilku doručit tak, že ji hodí na zem přes plot? Tomu nevěřím. Když to bude u ČP reklamovat, tak má šanci na náhradu škody.
Dobrý den, nic no. Patrně se jednalo o základní způsob dopravy, který je většinou "zdrama", protože ho Čína dotuje. Při tomhle způsobu dopravy zadná část dopravy neručí za nic, občas ani k dorucení nedojde, mnohdy se listonoš ani neobtěžuje zásilku nosit a rovnou ji nechává k vyzvednutí na poště, doručení na adresu je úspěch, pes je pech.
Musíte to reklamovat u ČP. Pošťák vám zásilku znehodnotil svojí lajdáckou prací, tak byste měl šanci usmlouvat náhradu škody.
Z aliexpressu chodí 99% zásilek jako obyčejný balík (telefonní číslo na něm je). Je snad jasné, že balíky někdy bývají větší než schránka a málokdo má schránku velkou jako krabice na banány, aby se tam vešlo všechno, tedy asi s výjimkou vás.
Jak se tedy ma posta zachovat, to dotycny take nesdelil.
Pošta se má zachovat tak, jak to má v předpisech, tedy když se balík do schránky nevejde, dává se lístek k vyzvednutí na pobočce. Ovšem vy se zřejmě domníváte, že když se balík nevejde do schránky, tak ho pošťák může kamkoli za plot pohodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.