Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AliExpress - zásilka hozena za plot

Od: rosta55 odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, dokáže někdo poradit jak se zachovat, když postak doručil balíček způsobem, ze ho hodil přes plot, kde ho převzal pes a patřičně upravil? AliExpress se k refundaci nemá, tak to nejspíš skončí na mrtvém bodu. Jedna se sice jen o škodu 250 korun ale štve mě ten princip. Člověk aby se bal priste něco objednat. Díky

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

To že balíček je pro člověka bez poštovného, tak poštovné někdo zaplatit musel... Ale to nikoho neomlouvá, jak tady různí mudrlanti nakonec vyčítají objednavateli, že může doručovatel balíčky vyhazovat či je pohazovat... Místo vyčítání a arogantního chování proti kupci bych bral to, spíš mu ze zkušenosti poradit, než mu to vyčítat... Pravdou je, že dnešní společnost je založena na aroganci, nadřazenosti a chytračení.. Prostě je vidět, že pošta zaměstnává kdejakou nespolehlivou verbež.. Taky záleží kde máte bydliště... Tam kde bydlím já, tam je to celkem v pohodě! Jedině asi tak si stěžovat na Poště, ale to je zřejmě stejně házení hrachu na zeď..

Souhlas. Reklamovat na poště, ale raději na centrále, na pobočce ho nejspíš odbydou.

ch
Na jake centrale? Tys nikdy nereklamoval vid?
ml1

Taky by byla možnost stížnosti na telekomunikační úřad, pokud by pošta trvala na tom, že házení zásilek přes plot je standard.

Pamatuju, že bylo v televizi, jak v jedné obci furt řešili nedoručování, pošta se všelijak vykrucovala, ale telekomunikační úřad tehdy udělil poště docela značnou pokutu (vzhledem k tomu, že pošta je státní podnik má to spíš symbolický význam, jsou to jen peníze státu z jedné pkapsy do druhé) a tehdy se na nějakou dobu doručování zlepšilo i u nás, jako že se tolik nestávalo, že by adresát byl doma a přitom nezastižen.

Česká pošta je často tím nejslabším článkem. Nedávno jsem si něco objednával, a nedocvaklo mi, že balíkovna je služba české pošty. Od předání eshopem do připravenosti uplynuly celé tři dny. Ale abych jen nepomlouval, teď o prázdninách jsme cestou na dovolenou poslali příbuzným pohled z Vídně. Do schránky jsem ho házel v 5 večer a na druhý den ráno ho už měli v zapadlé vísce na okraji středočeského kraje (tady se obě pošty překonaly, ona ta rakouská taky neni nic moc, co jsem četl, je možná horší než česká).

re4zon
hodnocení

2x
Dojit na postu, nechat si zavolat vedouci a promluvit si s ni. Sice z jineho duvodu, ale absolvoval jsem to 2x na ruznych postach a durazny rozhovor pred plnou postou lidi zafungoval, problem se uz nikdy neopakoval. Ale prachy za balik uz zpatky nedostanete.

Pošťák smí zásilku doručit tak, že ji hodí na zem přes plot? Tomu nevěřím. Když to bude u ČP reklamovat, tak má šanci na náhradu škody.

re4zon
A to tvrdi kdo? Jiste ze nesmi. Ovsem musel by se k tomu priznat, nebo by ho pri tom musel nekdo natocit. Jinak to posta prikryje. A zasilku objednava odesilatel, tomu posta kryje pripadnou skodu. Pro nej je to vyrizene ve chvili, kdy se v trackingu objevi doruceno, mluvim ze zkusenosti.

kmet
hodnocení

1x

Dobrý den, nic no. Patrně se jednalo o základní způsob dopravy, který je většinou "zdrama", protože ho Čína dotuje. Při tomhle způsobu dopravy zadná část dopravy neručí za nic, občas ani k dorucení nedojde, mnohdy se listonoš ani neobtěžuje zásilku nosit a rovnou ji nechává k vyzvednutí na poště, doručení na adresu je úspěch, pes je pech.

bery*
hodnocení

1x
No a já jsem naopak vzteklej vždycky, když pro to musím na poštu, místo aby to hodil přes plot. Ona vůbec ta pošta - zrovna před pár dny - jeden pošťák mi dodavkou přivezl pytel sloučených objednávek z Aliku, za hodinu další pošťák pěšky přinesl menší, a současně s ním i avízo o zásilce uložený na poště. Čekal jsem, že to bude něco velkýho a ona to jedna 50g lahvička lepidla ... V dnešní době přeci ke každý zásilce existují i nějaký data, evidence, tak by přece pro postu neměl byt problém, podle adresáta to sloučit do jednoho doručení. Chápu, že pěší pošťák asi chodí z jiný pobočky, než řidič dodávky, ale nechápu, proč se ve stejnou dobu zpracovávaný zásilky pro jednoho adresáta systémové neslouci na poště, kudy to ze zahraničí vstupuje do republiky.

rosta55
hodnocení

Jednalo se o to garantované doručení do 14ti dnů. Šlo to z Holandska nejspíš z nějakého skladu. Prave bych bral radši když by to nechal na poště a ne to za každou cenu chtěl nechat i za cenu hození za bránu u nás

Musíte to reklamovat u ČP. Pošťák vám zásilku znehodnotil svojí lajdáckou prací, tak byste měl šanci usmlouvat náhradu škody.

ch
Snadne reseni i kdyz neumis komuňikovat s postou: Kup si vetsi schranku! I postak to radeji hodi do schranky nez za plot a nez by to vozil zpatky.
Duvod hozeni byl, ze se ti to neveslo do schranky. Pokud jsi i na tohle liny, pak reseni uz bylo napsano: cedulka ke zvonku s textem co si prejes.

smode2
hodnocení

0x

Ta cena se od tohoto prodejce musí na něčem projevit. Netřeba být naivní. Nic není tak levné, jak to vypadá. Většinou si alternativu zboží můžete objednat i od českého prodejce, zaplatit za ni x-násobek a nechat si ji doručit na zásilkovnu, poštu apod. Jde o to co je pro vás priorita..

hodnocení

0x

Pošťák asi nadobudel presvedčenie, že Váš pes je vycvičený na prevzatie a doručnie balíčka svojmu pánovi. Keďže tomu tak nie je a psa nechcete obmedzovať v slobodnom pohybe, dajte si na plot tabuľku s textom, ktorý tento predpoklad o doručení, vyvráti. :)

ch
hodnocení

0x
Vy jste to chytraci, kdyz nevite, zda ta zasilka je zapsana a na podpis (dr, rr) anebo obycejna do schranky a zda se v takovem pripade vejde do schranky? To uz je pak problem adresata, ze nema dostatecne dimenzovanou schranku.
Jak se tedy ma posta zachovat, to dotycny take nesdelil.
Neni problem si domluvit vyhradu postovni donasky, pak si pro zasilky bude chodit na postu.
doplněno 14.11.23 13:15: Taky je otazka zda ma adresat vyplneno spravne telefonni cislo… i postaci by meli dnes volat pri hozeni pres plot - priznej se adresate! Ze tam nemas telefon vytisten na stitku balicku coo?

Z aliexpressu chodí 99% zásilek jako obyčejný balík (telefonní číslo na něm je). Je snad jasné, že balíky někdy bývají větší než schránka a málokdo má schránku velkou jako krabice na banány, aby se tam vešlo všechno, tedy asi s výjimkou vás.
Jak se tedy ma posta zachovat, to dotycny take nesdelil.
Pošta se má zachovat tak, jak to má v předpisech, tedy když se balík do schránky nevejde, dává se lístek k vyzvednutí na pobočce. Ovšem vy se zřejmě domníváte, že když se balík nevejde do schránky, tak ho pošťák může kamkoli za plot pohodit.

hodnocení

0x
Já mám na vratech velkou plastovou schránu s nápisem "balíčky", aby měla spedice kam balíčky dávat. U větších už většinou vědí, že to mají dát za plot a volá mi jen sem tam nový řidič. Je to běžná praxe, dávat to za plot, nebo ke dveřím. Naopak jsem nešťastný, když se tak jednou za rok stane, že zásilka zůstane na poště.
Prostě musíte dát dopravci vědět, co má s balíčkem dělat. Tedy třeba k brance umístit pokyn "Pozor pes, nedávat balíky za plot" A pořídit si velkou schránku, pokud nechcete. aby balíčky zase odvezli. Oni často volají, ale strašně je to zdržuje, přitom půlka lidí jim to stejně neveme.
U toho vašeho roztrhaného balíčku bych si asi stěžoval pouze v případě, že schránka byla dost velká a dopravce ji nepoužil. Jinak vy máte vztah s prodejcem, ne přepravcem.

hodnocení

0x
Podobnou situaci jsem řešil asi 3x, jednou z českého obchodu, a dvakrát z alienexpresu, vždy jsem řekl že balík nedošel a dostal jsem 100% refundaci. Jednou mi i údajně Fedex nechal dražší zásilku ve schránce (bez jakékoliv upozornění) já zásilku nenašel, eshop ji obratem poslal znovu jiným dopravcem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]