Nejste přihlášen/a.
Vyzkratovalo by tohle zapojení obvod v případě, že by nabíječka měla 15 W?
Většina nabíječek má na primáru spínaného zdroje pojistku. Levné ve formě nulového rezistoru a ty superlevné čínské jen "nakreslený" vlas měděné cestičky na DPS.
Dále ten spínaný zdroj uvnitř má IO a podle datasheetu většina má ochranu proti zkaratu a přetížení.
Ta kravina na videu se nekoná. Leda při bouřce, když se venku zablískne ve stejný moment, co to vrazíš do zdi. ![]()
To je jako věřit videu, kde člověk pojídá železné kolejnice. Tohle video sází na fakt, že lidi dnes neví, kde se elektřina vyrábí a jak přístroje fungují. Mnozí si dodnes myslí, že mléko se vyrábí v supermarketu a salámy rostou na stromech
.
Tak asi tolik taková videa.
Souhlasím s předřečníky, co tu napsali, že je to nesmysl. Úmyslně jsem se zaměřil na další věci, o kterých tu nepsali.
Video jsem si stáhnul a závěr jsem si pustil hodně zpomaleně, je poznat, že "záblesk" nepochází "z místa zkratu", ale že došlo k úpravě několika snímků videa podstatným navýšením jasu.
Je to amatér, ani si netroufne udělat opravdový zkrat, to by však vyžadovalo vykuchat nabíječkám "střeva" a USB konektory vhodně propojit se zástrčkou nabíječky. Ale opravdový zkrat v domovním rozvodu nemá tak silný světelný efekt, jaký je předváděn ve videu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.