Nejste přihlášen/a.
Vyzkratovalo by tohle zapojení obvod v případě, že by nabíječka měla 15 W?
Většina nabíječek má na primáru spínaného zdroje pojistku. Levné ve formě nulového rezistoru a ty superlevné čínské jen "nakreslený" vlas měděné cestičky na DPS.
Dále ten spínaný zdroj uvnitř má IO a podle datasheetu většina má ochranu proti zkaratu a přetížení.
Ta kravina na videu se nekoná. Leda při bouřce, když se venku zablískne ve stejný moment, co to vrazíš do zdi.
To je jako věřit videu, kde člověk pojídá železné kolejnice. Tohle video sází na fakt, že lidi dnes neví, kde se elektřina vyrábí a jak přístroje fungují. Mnozí si dodnes myslí, že mléko se vyrábí v supermarketu a salámy rostou na stromech .
Tak asi tolik taková videa.
Souhlasím s předřečníky, co tu napsali, že je to nesmysl. Úmyslně jsem se zaměřil na další věci, o kterých tu nepsali.
Video jsem si stáhnul a závěr jsem si pustil hodně zpomaleně, je poznat, že "záblesk" nepochází "z místa zkratu", ale že došlo k úpravě několika snímků videa podstatným navýšením jasu.
Je to amatér, ani si netroufne udělat opravdový zkrat, to by však vyžadovalo vykuchat nabíječkám "střeva" a USB konektory vhodně propojit se zástrčkou nabíječky. Ale opravdový zkrat v domovním rozvodu nemá tak silný světelný efekt, jaký je předváděn ve videu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.