Nejste přihlášen/a.
Za rady a odkaz díky. Teď tedy popis konkrétní situace.
U opravované koloběžky byl poškozen FW vlivem pokusu o flashování na vyšší rychlost. Které jsem ale neporováděl já, ale původní majitel, od kterého jsem ji koupil za 2 tisíce. Jde o koloběžku Sencor scooter one 2020. Já, asi před dvěma měsíci, opravoval vnučkám jejich koloběžku Xiaomi Mi365, která rovněž občas blbnula (přestávala fungovat) a nakonec nešla už vůbec zapnout. Takže jsem, preventivně, na Aliexpressu koupil novou kompletní náhradní sestavu na koloběžku Xiaomi Mi365, že ji namontuji na tu nefunkční koloběžku vnuček. Ale nakonec jsem zjistil, že na té Xiaomi byl pouze špatný kontakt ve spoji, na štekru spoje ovládání mezi řídící jednotkou a ovládacím panelem s displejem. Po opravě pak koloběžka už funguje a tak mi ten náhradní komplet zůstal. A tak jsem tedy koupil tu poškozenou koloběžku Sencor (jsou jinak v podstatě konstrukčně i motoricky shodné) a zjistil jsem ještě, že u ní byl i mechanicky poškozený ten ovládací panel a nejde z řídící jednotky napájecí napětí do toho panelu. Jinak je u ní ale úplně nová baterie 36V 3P/10S s kapacitou 7,5 Ah, kterou původnímu majiteli měnili, před tím jeho zásahem do FW v servisu. Tož to je "historie".
Při odzkušování té nové sady, bez připojení na čidel a motoru, fungoval displej jako v pořádku. Dal se zapnout, zobrazoval a přepínal vše a na ukazateli rychlosti se zobrazilo "9E" a dole červený klíč. No a po zamontování a zapojení do kolběžky a zapnutí na ovládacím panelu, se na displeji vše nastavuje rovněž vše OK, ale na ukazateli rychlosti se zobrazuje nyní "3E". Současně pak červený "opravářský" klíč a bliká koncové světlo. A koloběžka nejede.
Odzkoušel jsem a proměřil jak Hallovo čidlo brzdy (pokud je odpojím, zobrazí se po zanutí koloběžky také "9E") a totéž jsem provedl s regulátorem rychlosti ("plynem"). Dokonce jsem ja i měnil z té původní koloběžky, kde měly být v přádku. Nepomohlo nic. O uvedený reset (viz odkaz) jsem se rovněž pokoušel. Při současném stisku brzdy, přitaženém plynu a zapnutí po dobu cca 3 sec. displej zhasne, koncové světlo bliká stále, ale žádní pípnutí se neozve. Po uvolnění tlačítka přestane akorát blikat ta koncovka. A po dalším zapnutí se vše opakuje, svítí vše, dá se na displeji zapnout světlo, přepínat rychlosti, ukazuje se stav baterie, ale na ukazateli rychlosti se zobrazuje opět pouze "3E", červený klíč a koloběžka furt nejede.
Co je zajímavé a nejde mi to do hlavy, že při odpojení kabelu k Hallovým čidlům motoru (kola), naměřím na vodičích od řídící jednotky k čidlům, mezi GND a všemi těmito vodiči, napětí 4,9V, které by tam snad být nemělo. Tyhle vodiče, aspoň podle mne, by měly spíše vést "emitované" napětí (logické 1/0) od těch Hallových čidel z motoru při jeho otáčení, do řídící jednotky. Jinak na vodičích, s napájecím napětím pro tato čidla (rudý + a černý GND), je napětí 4,5V, což by mělo být v pořádku.
Teď sem ještě stáhl do mobilu aplikaci, která byla vložena u té nové sastavy (má název "huihao.apk") , kterou by mělo být možné se spojit, přes BT mobilu, s tím ovládacím panelem a údajně by mělo být možné ještě načítat nějaké údaje z řídící jednotky a snad i ovládat a volit nějaké další funkce. Tož uvidím.
Tak pokud má někdo víc zkušeností v této problematice a poradí, nebo bude mít nějaký odborný názor, budu velmi rád. A jinak, řeším to pro zábavu, takže, že to mám dát do servisu, mi radit ale nemusíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.