Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nekvalitní obraz TV nova zrní

Od: herd® odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer, všiml jsem, si ,že obraz televize NOVA je jeden z nejhorších, protože kromě toho, že stále nevysilá v FullHD,
tak, obraz vertikálně poskakuje o a je to dost nepříjemné hlavně u textu či hran.
Čím to je, že nejen, že se to neděje u FullHD multiplexu /veřejnoprávní frekvenceú, ale nepozoroval jsem to ani u TV seznam, který taky vysílá v předpotopním rozlišení.
Jde o DVBT-2 pro doplnění. Jdoucí z settopboxu doTV.
A mám pocit že to je otázka posledního měsíce.
Mě nejde moc o rozlišení, stejně mězi 1080p a 540p na 3metry nevidím rozdíl (samozřejmě vychutnat si seriály v fullHD z blízka na ČT1 je znamenité), ale to poskakování obrazu je cekjem velký problém.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Přijímám DVB-T2 a podobného chování jsem si nevšiml. Nemůže být "porucha na vašem přijímači"?
Jinak klasická Nova je vysílaná na dvou multiplexech, jednou se jmenuje "Nova" a jednou "NOVA", přičemž jedna z nich (teď si nejsem jistý která) má mnohem méně kvalitní obraz, než ta druhá. Je to vidět na první pohled.
Zkusil bych ještě na výstupu settopboxu nastavit nativní rozlišení TV a neprokládané (např. 1080p).
hodnocení

Vyzkoušim vyhledat obě, nevěděl jsem diky.
1080p nasraveni vystupu boxu samozřejmě mám + ve správné framerate(pozoroval jsem plynulost snimku abych trefil shodne fps), jinak bych se nerozplýval nad kvalitou čt*. Jde o nativní rozlišení zobrazovače samozřejmě.
Nemůze jit o zpackany deinterlacing stobxu? Pokud by jedna nova vySilala prokladaneě.

111®
hodnocení

3x
Ze to dělá tobě neznamená ze je to tak v celé ČR

hodnocení

0x
Nepíšete, jakou máte TV. Často tam jde zapnout různé filtry, mohl by tam být nějaký "motion", který by to potlačil. Nebo můžete mít aktivovaný rychlý herní PC režim.

mll
hodnocení

0x

ČT vysílá s mnohem větším datovým tokem.

Rozlišení není kritické, kritický je právě datový tok, do kterého se chtějí vejít. Myslím že nejhorší je v tom CS mystery (dřívější kinosvět) a prima+1 a některé další programy. Jejich obraz připomíná rippovaná DVD na CD nebo podobné dávné výtvory z dob, kdy video na domácích počítačích bylo v plenkách. Novu snad ani moc nesleduju, tak nevím. Z plynulého pohybu trhaný dělaji snad skoro všechny stanice, ono to souvisí právě s tou agresivní kompresí. Artefakty komprese jsou potom vidět i na ČT ale jinak mi přijde, že ČT je na tom asi nejlíp. Ostatně ono jestliže bylo počítáno do multiplexu se 4 stanicemi a teď jich tam máte třeba 12, to se někde musí projevit (vím, že se přešlo na jinou modulaci a lepší kompresi, ale pořád mi 12 stanic přijde jako hodně). Ještě koukám, jestli moc nekecám a těch stanic na multiplex je 15 a víc, pravda je, že něco z toho jsou rádia, ty zase tolik nezaberou, ale hlavně ten primovej a nonvovej multiplex je dobře narvanej. Ale nova je nějak dvakrát, aspoň u mě, zkusil bych jestli ta druhá neni lepší.

Nekvalitní obraz TV nova zrní

volous
hodnocení

0x

A opravdu to tolik vadí? Vzhledem k tomu co na Nově dávaj se ani nevyplatí ji ladit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]