Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může probíjet apple nabijecka?

Od: sandro odpovědí: 3 změna:
Zdarec chlapi, mám origo apple nabíjecí kabel i adaptér na iPad a když je zapojený v prodlužce, tak když sahnu na ten konec toho kabelu co jde do iPadu, tak to tak štípe trochu. Je to normální? Nebo co to muže být? Nemůže mě to zabit? :D zkoušel jsem to tak 20x teď na ruku a prst přikládat a jen takové mírné simrani.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

3x

Říká se tomu unikající proud. Většinou je to naprosto v pořádku, může za to zpravidla kondenzátor, který jako jediný vodivě spojuje část se síťovým a nízkým napětím. Kondenzátor tam je proti hromadění elektrostatického náboje a pokud je to kondenzátor správného typu - bezpečnostní, nemůže to zabít. Občas pomůže nabíječku v zásuvce otočit.

krystof
hodnocení

3x

Řekl bych že to neprobíjí, ale je to jen naindukované střídavé napětí ze sítě. Když nabíjím iPad a přejedu prstem po kovovém krytu tak cítím takové slabé brnění. Je to cítit na každém spotřebiči co má jen dvoužilový přívod a kovovou schránku.

hodnocení

3x

To je normální u všech spotřebičů, které mají dvoupólovou síťovou zástrčku a je možné se u nich dotknout vodivé kostry nebo výstupu. Důvodem jsou svody přes kapacity. Zabít vás to nemůže, protože síťovým napětím umí zabíjet jen Kramný a ten je teď v lochu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]