Nejste přihlášen/a.
1x
Máš bílé zdi?
Nebo tmavý nábytek a dřevěný strop? -> tohle totiž mám já a dost to žere světlo.
I původní 100W žárovka byla nic moc.
Se stmívačem neuděláš chybu.
Naplno potřebuje člověk svítit jen při nějaké akci.
0x
Pro podobné prostory je normální 250 luxů. Podíval bych se do tabulek, kolik se opravdu předepisuje.
Ale Vy se asi ptáte na lumeny a tam záleží, jak se rozprostřou do prostoru, na kolik luxů se promění. A to záleží na jeho uspořádání, barvě a čistotě svítidla, stěn a povrchů vůbec. Asi bych odkázal na učebnici elektro nebo přímo světla aspoň pro průmyslovky, kde je postup výpočtu dobře popsaný (učebnice profesora Habela má jako přílohu i tabulku s indexy odrazu stěn různé barvy). Možná tam budou i nějaké empirické poučky, jaký výkon a kam dát na jak.velkou místnost (z průmyslovky si pamatuju soubor obrázků/nákresů, na vysoké jsem měl světlo jen jako takový apendix (povinně volitelný předmět)).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.