Nejste přihlášen/a.
Máš bílé zdi?
Nebo tmavý nábytek a dřevěný strop? -> tohle totiž mám já a dost to žere světlo.
I původní 100W žárovka byla nic moc.
Pro podobné prostory je normální 250 luxů. Podíval bych se do tabulek, kolik se opravdu předepisuje.
Ale Vy se asi ptáte na lumeny a tam záleží, jak se rozprostřou do prostoru, na kolik luxů se promění. A to záleží na jeho uspořádání, barvě a čistotě svítidla, stěn a povrchů vůbec. Asi bych odkázal na učebnici elektro nebo přímo světla aspoň pro průmyslovky, kde je postup výpočtu dobře popsaný (učebnice profesora Habela má jako přílohu i tabulku s indexy odrazu stěn různé barvy). Možná tam budou i nějaké empirické poučky, jaký výkon a kam dát na jak.velkou místnost (z průmyslovky si pamatuju soubor obrázků/nákresů, na vysoké jsem měl světlo jen jako takový apendix (povinně volitelný předmět)).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.