Nejste přihlášen/a.
Pravděpodobně budu kupovat novou baterii (pack 36V, 7,5 Ah, 3P10S) na elektrokoloběžku Sencor Scooter One 2020. Je to shodná beterie jako na koloběžky Xiaomi Mi365 a obdobné. Uvažuji, vzhledem k ceně a i poměrně dobrým zkušenostem, že ji koupím na Aliexpressu. Nabídka zde je však velmi široká, údaje mnohdy velmi diskutabilní, recenze rovněž a tak se zde obracím s dotazem, zda jste někdo, v poslední době, zde tuto baterii (pack) nekupoval a používáte ji a můžete konkrétní doporučit. Uvažuji, aby se cena pohybovala někde kolem té tisícovky (cca 45 $). Případně zda nemáte zkušenost s dobrými jednotlivými články 18650, za "rozumnou" cenu, pokud bych si provedl repas. Já osobně mám sice dobrou zkušenost z Aliku s články 18650 od LiitoKala, ovšem jejich cena se pohybuje okolo 70,- Kč. Pokud je používám do různých spotřebičů a nářadí, tak to jde, zde jich nebývá tolik. Ovšem v tomto packu jich je 30 ks, takže by mne repas přišel na cca 2100,- Kč, což se mi zdá dost. A v nabídce hotových packů na Aliexpressu je ji dost a za poloviční cenu. Děkuji za reakce.
Tak ono je to na delší diskuzi. Na Aliku jsem už koupil hodně různých věcí (technického charakteru) a zatím jsem byl celkem spokojený. Pouze u těch "paměťovek", s tím souhlasím, že některé za moc nestály. Z nějakých 10 ks tak cca 3 ks brzo selhaly. Ono právě dost záleží na tom, kdo je výrobce a jak má výrobky spolehlivé. Řídím se trochu recenzemi a počtem zakoupených produktů, což tak trochu umožní, nekoupit rovnou šmějd. No a pokud jsem nakoupil dobře a potřebuji další shodný produkt, kupuji pak už stále od téhož prodejce. Proto se tedy taky tady ptám, zda má někdo dobrou zkušenost s nějakou tou levnější baterkou. Za dva tácy není problém dobrou sehnat. Ono, většinou i u nás, v mnoha servisech, stejně používají shodné ND z Číny, pouze mají už své zkušenosti které jsou lepší. A mnohdy shodné produkty jsou pak u nich i o 100% dražší.
Jinak co se týká manipulace a práce s LiIon-kami, tak mám i vastní zkušenost z počátků mé práce s nimi. Běžně totiž repasuji packy na veškeré ruční nářadí a další spotřebiče, na 18650 (pro svou potřebu). No a kdysi jsem, při snaze obnovit funkci jednoho článku, dobře nabitého, ale přerušeného vnitřní "pojistkou", při stlačení membrány ostrým šroubovákem, tuto propíchnul a zkratoval. Byla to "sranda" veliká, plamenný gejzír přes půl metru, článek letěl vzduchem na koberec v pokoji, já do něj kopal, aby koberec nezapálil, takže na koberci vypáleno několik fleků. Zhaslo to snad až po minutě až dvou a nadělalo to paseky hodně. Koberec a barák nechyt, ale já to od manželky tedy schytal pořádně. Mé štěstí bylo, že koberec už byl starší a už nějakou dobu mě manželka přesvědčovala, že bychom jej měli vyměnit. A mě se do toho nechtělo. Takže to nakonec dopadlo vše OK a já tedy koberec měnil k její úplné spokojenosti. Což mi pomohlo "vyžehlit" způsobený průser. Tak, od té doby, pokud do článků nějak víc "rejpu", tak už vždycky pouze venku. Tož to jenom trochu i pro pobavení (a nakonec i jako varování pro případné začátečníky).
Co se tyka repasu: Predpokladam ze clanky jsou v baterii napajene k sobe plisky. Mas s tim zkusenosti? Na to nestaci klasicka pajka, je to bodovani svarem. Pro nezkuseneho to je i dost nebezpecne, zvlast kdyz se ti podari baterii zkratovat, nedejboze zapalit. Pak muzes vyhodit celou serii co uz je nabodovana.
Kupuji a používám běžně články 18650 LiitoKala, 3,7V, 3000 mAh, 20A (Aliexpress), s už nabodovanými pásky, které se pak snadno letují (pájí), včetně vývodů k BMS. Dá se koupit i poměrně levně bodovačka, ale zatím jsem to řešil takto a vyhovuje mi to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.