Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžete, z vlastní zkušenosti, doporučit dobrou baterii na elektrokoloběžku?

Od: bohumil® odpovědí: 9 změna:

Pravděpodobně budu kupovat novou baterii (pack 36V, 7,5 Ah, 3P10S) na elektrokoloběžku Sencor Scooter One 2020. Je to shodná beterie jako na koloběžky Xiaomi Mi365 a obdobné. Uvažuji, vzhledem k ceně a i poměrně dobrým zkušenostem, že ji koupím na Aliexpressu. Nabídka zde je však velmi široká, údaje mnohdy velmi diskutabilní, recenze rovněž a tak se zde obracím s dotazem, zda jste někdo, v poslední době, zde tuto baterii (pack) nekupoval a používáte ji a můžete konkrétní doporučit. Uvažuji, aby se cena pohybovala někde kolem té tisícovky (cca 45 $). Případně zda nemáte zkušenost s dobrými jednotlivými články 18650, za "rozumnou" cenu, pokud bych si provedl repas. Já osobně mám sice dobrou zkušenost z Aliku s články 18650 od LiitoKala, ovšem jejich cena se pohybuje okolo 70,- Kč. Pokud je používám do různých spotřebičů a nářadí, tak to jde, zde jich nebývá tolik. Ovšem v tomto packu jich je 30 ks, takže by mne repas přišel na cca 2100,- Kč, což se mi zdá dost. A v nabídce hotových packů na Aliexpressu je ji dost a za poloviční cenu. Děkuji za reakce.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ten repas považuji za nejlepší volbu. 2100 vám přijde moc? Jestli někdo prodává celou baterku levněji, tak to musí být šmejd.

hodnocení

0x
Na tyhle levné čínské baterie mám názor stejný, jako na paměťová média: určitě nebrat. Mimochodem, viděl jsi někdy, co dokáže taková baterie při zahoření?
hodnocení

Tak ono je to na delší diskuzi. Na Aliku jsem už koupil hodně různých věcí (technického charakteru) a zatím jsem byl celkem spokojený. Pouze u těch "paměťovek", s tím souhlasím, že některé za moc nestály. Z nějakých 10 ks tak cca 3 ks brzo selhaly. Ono právě dost záleží na tom, kdo je výrobce a jak má výrobky spolehlivé. Řídím se trochu recenzemi a počtem zakoupených produktů, což tak trochu umožní, nekoupit rovnou šmějd. No a pokud jsem nakoupil dobře a potřebuji další shodný produkt, kupuji pak už stále od téhož prodejce. Proto se tedy taky tady ptám, zda má někdo dobrou zkušenost s nějakou tou levnější baterkou. Za dva tácy není problém dobrou sehnat. Ono, většinou i u nás, v mnoha servisech, stejně používají shodné ND z Číny, pouze mají už své zkušenosti které jsou lepší. A mnohdy shodné produkty jsou pak u nich i o 100% dražší.

Jinak co se týká manipulace a práce s LiIon-kami, tak mám i vastní zkušenost z počátků mé práce s nimi. Běžně totiž repasuji packy na veškeré ruční nářadí a další spotřebiče, na 18650 (pro svou potřebu). No a kdysi jsem, při snaze obnovit funkci jednoho článku, dobře nabitého, ale přerušeného vnitřní "pojistkou", při stlačení membrány ostrým šroubovákem, tuto propíchnul a zkratoval. Byla to "sranda" veliká, plamenný gejzír přes půl metru, článek letěl vzduchem na koberec v pokoji, já do něj kopal, aby koberec nezapálil, takže na koberci vypáleno několik fleků. Zhaslo to snad až po minutě až dvou a nadělalo to paseky hodně. Koberec a barák nechyt, ale já to od manželky tedy schytal pořádně. Mé štěstí bylo, že koberec už byl starší a už nějakou dobu mě manželka přesvědčovala, že bychom jej měli vyměnit. A mě se do toho nechtělo. Takže to nakonec dopadlo vše OK a já tedy koberec měnil k její úplné spokojenosti. Což mi pomohlo "vyžehlit" způsobený průser. Tak, od té doby, pokud do článků nějak víc "rejpu", tak už vždycky pouze venku. Tož to jenom trochu i pro pobavení *smich*(a nakonec i jako varování pro případné začátečníky).

goro

Jezdím na plochou baterii 4,5V Bateria Slaný.

"Za dva tácy není problém dobrou sehnat.."
Nevěřím.
hodnocení

hodnocení

0x

Co se tyka repasu: Predpokladam ze clanky jsou v baterii napajene k sobe plisky. Mas s tim zkusenosti? Na to nestaci klasicka pajka, je to bodovani svarem. Pro nezkuseneho to je i dost nebezpecne, zvlast kdyz se ti podari baterii zkratovat, nedejboze zapalit. Pak muzes vyhodit celou serii co uz je nabodovana.

hodnocení

Kupuji a používám běžně články 18650 LiitoKala, 3,7V, 3000 mAh, 20A (Aliexpress), s už nabodovanými pásky, které se pak snadno letují (pájí), včetně vývodů k BMS. Dá se koupit i poměrně levně bodovačka, ale zatím jsem to řešil takto a vyhovuje mi to.

Tak jestli kupujes takto pripravene a je to mozna vymena tak v poradku. Psal jsem to jen pro informaci, jelikoz uz jsem se osobne sektal s nezkusenou osobou co takto podpalil 3 clanky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]